Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Ventilatorul de baie, o investitie redusa cu beneficii mari!

ventilator baie

Un ventilator baie este un aparat de care majoritatea persoanelor considera ca n-au nevoie. Totusi, acesta ajuta la aerisire, asigurand un mediu confortabil si sanatos pentru calitatea vietii. Iata motivele pentru care sa investesti intr-un asemenea produs disponibil in oferta Vollmax!

Umiditatea provoaca neplaceri

Intr-o baie in care aerisirea nu are loc intr-un mod optim, sansele de a se forma o umiditate ridicata sau igrasie sunt foarte mari. Acest lucru duce la aparitia iritatiilor la nivelul nasului, precum si la tuse sau dureri de ochi. Problemele de sanatate pot fi evitate doar prin folosirea unor ventilatoare. Modelele axiale au dimensiunile reduse si dispun de motor cu protectie termica. Drept urmare, nu trebuie sa-ti faci griji in legatura cu spatiul ingust sau contactul cu apa.

Un ventilator de baie care are debitul de 95 mc/h si nivelul de zgomot de 40 dB poate fi achizitionat pentru doar 283 ron. Daca iti doresti o alternativa, alege un produs centrifugal. Acesta are un mod de functionare silentios si dispune de suporti antivibranti. Carcasa este realizata din rasina sintetica, iar filtrul se poate detasa si curata inclusiv la masina de spalat vase. Aceste caracteristici asigura o experienta de utilizare placuta si o rezistenta mecanica ridicata.

Montajul unui ventilator se realizeaza usor

In general, un ventilator baie se monteaza direct pe gurile de aerisire. In unele situatii, acesta poate fi amplasat intr-o zona in care ar fi trebuit sa existe o fereastra. Tine cont de faptul ca umiditatea din baie poate ajunge la un nivel foarte mare atunci cand se fac multe dusuri fierbinti sau apar diverse scurgeri la sistemul de instalatie.

Intr-un asemenea scenariu, suprafetele devin deteriorate si pot fi afectati toti cei prezenti in locuinta. In plus, aburul in exces duce la aparitia petelor pe pereti. Bacteriile din aer trebuie evacuate catre exterior, pentru a se evita formarea mucegaiului sau a mirosurilor neplacute.

Capacitatea de ventilare este diversa

Fiecare baie a fost construita in mod diferit, iar dimensiunile acesteia reprezinta un criteriu important in alegerea ventilatorului. Spre exemplu, o suprafata de 2x2x2(lungime, latime si inaltime) ajunge la un volum total de 8 metri cubi. Astfel, este recomandat sa alegi un ventilator de baie care sa aiba un debit de minimum 80 de metri cubi/ora.

Acest calcul se face inmultindu-se un coeficient de 10 si este considerat o valoare minima de catre majoritatea specialistilor din domeniu. Respectand aceeasi regula, te asiguri de faptul ca eviti procesul de suprasolicitare si nici nu ajungi sa consumi multa energie.

Majoritatea ventilatoarelor dispun de tehnologie avansata

O caracteristica comuna pe ventilatoarele din prezent este senzorul de umiditate. Acesta porneste in momentul in care te afli in cada sau dus si mentine totul in incapere la un nivel optim. Poti achizitiona un ventilator de baie care vine la pachet cu o clapeta antiretur sau cu trepte de turatie multiple. In felul acesta, vei impiedica aerul din exterior sa intre in baie.

Etapa de ventilatie se realizeaza prin intermediul unei telecomenzi, care functioneaza de la distanta. Verifica daca exista si temporizator, pentru a putea lasa incaperea intr-o stare optima si atunci cand nu esti acasa. Pe un site ca Vollmax.ro poti gasi ventilatoare baie si alte produse asemanatoare cu garantie direct de la producator!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *