Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Renunță la sursa de energie tradițională și intră în universul energiei solare

            Era energiei regenerabile este aici pentru a rămâne!

            Cunoașterea modului în care funcționează panourile solare este primul pas pentru a intra pe deplin în universuil energiei solare și a explora modalități de a cheltui mai puțini bani, în timp ce aveți grija de mediul înconjurător.

            Energia solară va deveni diamantul noii ere. Astfel, produs de lumină sau de căldura soarelui, permite ușor generarea de energie electrică sau producerea căldurii.

            Odată cu creșterea consecventă a costurilor surselor tradiționale de energie, energia solară este din ce în  ce mai necesară. Așadar, ulilizarea sursei inepuizabile de energie pe care ne-o oferă soarele prin utilizarea panourilor solare devine o alternativă domestică și industrială excelentă.

            Pentru a transforma energia soarelui în energie pe care o putem aplica vieții noastre de zi cu zi, vom avea nevoie de o celulă fotovoltaică. O singură celulă solară nu este capabilă să genereze singură cantități mari de energie, încât este nevoie de mai multe celule de acest fel pentru a se forma un panou solar. Deci, pe înțelesul tuturor, un panpu solar este de fapt o placă mare pe care se regăsesc mai multe celule. Dacă o singură celulă transformă energia soarelui în electricitate, in panou întreg poate genera suficientă energie pentru a fi folosit intr-o casă.

            Pentru a primi energia de la soare și a o converti în energie electrică, trebuie să existe un proces destul de complex. Astfel, celulele solare cristaline din materialul semiconducător primesc un tratament cu ajutorul căruia se oferă o sarcina pozitivă și una negativă, ceea ce înseamnă că celulele au ambele sarcini și pot genera electricitate. Ulterior, acestea sunt așezate pe panou și legate între ele printr-un  fir conductor.

            Când aceste celule cristaline sunt expuse direct la lumină, energia din soare determină mutarea electronilor din partea încărcată negativ a celulei, în partea încărcată pozitiv. În acest fel, datorită lumin ii solare, cât și a materialelor utilizate pentru ansamblarea celulelor, se generează un curent electric de la un punct la altul. Împreună determină producerea unui câmp electric în panoul solar.

            Pe lângă panourile acestea, există o serie de componente de bază care completează un sistem fotovoltaic:

  • Acumulator (unde energia electrică este gestionată în funcție de producție și cerere)
  • Baterii (energia electrică din panouri, odată reglată, se îndreaptă către baterii, cu ajutoru cărora se stochează energia electrică pentru a o putea folosi într-o altă perioadă)
  • Regulator de încărcare ( are funcția de a proteja bateria  în caz de supraîncărcare sau descărcări profunde, care efectează sistemul de stocare, minimizând durata sa de viață.

            Acestea fiind prezentate, tu ce parere ai? Merită să investești în mediul înconjurător? Noi considerăm că da, fără îndoială. Scapă de grija facturilor uriașe la enetgia electrică. Investește inteligent  !

            Dacă momentan ai banii programați pentru alte nevoi, nu este absolut nicio problemă. Piața de împrumuturi din România oferă o gamă variată de soluții. Astfel, 13 entități financiare nebancare te așteapă să le ceri ajutorul. Spor și zile cu soare să avem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *