Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Locuri din Franta pentru iubitorii de vinuri

Franta ocupa, cu siguranta, un loc special in inimile tuturor iubitorilor de vin. Acesta este locul din care provin cinci din cele sase soiuri de struguri nobili. Chardonnay si Pinot Noir isi ating potentialul in regiunea Burgundia, pe cand Cabernet Sauvignon si Merlot produse in Bordeaux sunt unele dintre cele mai populare din toata lumea. Strugurii Riesling, desi provin din Germania au fost reinventati in regiunea Alsacia, iar cei de Sauvignon Blanc si-au castigat reputatia in regiunea Sancerre, dar si ca un component de nelipsit al cupajelor din zona Bordeaux.

Burgundia

Localizata la sud est de capitala Frantei, Burgundia este o regiune frumoasa, foarte populara in randul iubitorilor de vin. Se intinde pe o distanta de 360 de kilometri pana la Lyon, iar de-a lungul sau sunt presarate nenumarate sate cu strazi inguste si crame. Cu o bogata incarcatura istorica si culturala, regiunea Burgundia cu nu trebuie ratata.

Route des Grands Crus

Acest traseu de 60 de kilometri din regiunea Burgundia se intinde de la Dijon si pana la Santenay si include unele dintre cele mai frumoase locuri ale zonei, precum Gevrey-Chambertin, Morey-Saint-Denis, Nuits-Saint-Georges, Mersault sau Beaune care reprezinta atractia principala si este considerata de multi drept capitala vinului.

Alsace

Atunci cand calatoresti in estul Frantei, nu trebuie sa ratezi regiunea Alsace. Aceasta este localizata in apropiere de granita cu Germania, ceea ce presupune ca vinurile produse aici au o influenta bavareza. Cei care ajung aici vor fi intampinati de crame, sate cu locuinte din lemn si nenumarate restaurante foarte apreciate de critici. Iubitorii vinului merita sa isi programeze o vizita aici in luna octombrie atunci cand au loc mai multe festivaluri dedicate acestei bauturi.

Valea Loarei

Cine iubeste vinul alb, atunci merita sa descopere valea Loarei, cel mai important producator de vin alb din Franta. Zona este faimoasa pentru frumusetile naturale, castelele impunatoare si localitatile pitoresti dar si pentru ca aici se regasesc peste 7.000 de crame care se intind pe o suprafata de peste 70.000 de hectare.

Champagne

Aceasta zona este cunoscuta pentru numele bauturii. Regiunea incepe la 140 de kilometri de Paris, in jurul orasului Meaux si se intinde de-a lungul raului Marne pana la orasul Eperney. Cei care ajung aici vor fi intampinati de peisaje spectaculoase, castele medievale si crame cat pot vedea cu ochii. In plus, se regasesc si nenumarate restaurante apreciate de criticii culinari.

Bordeaux

Aceasta este, probabil, cea mai faimoasa regiune din Franta dedicata iubitorilor de vin si, fara indoiala, una dintre cele mai frumoase. Aici se produce, in general, vin rosu cu o reputatie foarte buna si se regasesc crame renumite in toata lumea. Orasul Bordeaux este o atractie care nu trebuie ratata si care pare ca a ramas in urma cu cateva secole in multe zone ale sale. Muzee, restaurante de top, parcuri, in Bordeaux, cu siguranta, ai ce sa faci ori de cate ori ajungi aici.

Chiar daca Romania poate ca nu se ridica la rangul Frantei, tara noastra tot reprezinta unul dintre producatorii importanti de vin din lume. Iubitorii vinului autentic romanesc au la dispozitie o multime de crame catre care sa se orienteze. Oricine poate comanda un vin de la Crama Budureasca, magazinul online fiind un loc in care ai toate sansele sa gasesti exact ceea ce iti place. Dealu Mare este o zona renumita pentru calitatea vinurilor obtinute aici, iar Crama Budureasca duce mai departe o traditie care exista de mii de ani. Care este vinul tau preferat din portofoliul Budureasca?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *