Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Iubesti animalele? Urmeaza cursuri de calificare pentru a-ti urma pasiunea

Din ce in ce mai multe persoane care iubesc cainii si animalele in general se inscriu la cursuri de calificare pentru a deveni tehnician veterinar sau groomer autorizat. Astfel, oamenii pot imbina utilul cu placutul si pot face ceea ce le face placere in viata, isi pot indrepta atentia catre prietenii lor necuvantatori care au nevoie de atentie si de ingrijire.

Cursuri de calificare groomer autorizat – ce beneficii aduce aceasta meserie?

Persoanele care urmeaza cursuri de calificare groomer autorizat au toate sansele sa isi deschida un salon de coafura canina si felina sau sa se angajeze intr-un astfel de salon. Aceste cursuri ii invata pe cei interesati cum pot infrumuseta animalele, cum le pot tunde, taia unghiile, ingriji.

Durata cursului este de sase saptamani, iar pentru a deveni groomeri autorizati si pentru a se inscrie trebuie sa fi absolvit invatamantul obligatoriu. In urma absolvirii cursului, groomerii primesc un certificat de absolvire care este recunoscut la nivel international.

In privint beneficiilor pe care le aduce acest curs, aceste includ posibilitatea de a incepe propria afacere sau de a se angaja intr-un coafor canin. Cursantii vor dobandi informatii importante despre toaletarea si cosmetizarea canina si felina, incluzand tuns, spalat, curatat urechi, taierea unghiilor, vidarea glandelor perianale.

Cursuri de calificare tehnician veterinar – ce beneficii aduc cursantilor?

Cursul de tehnician veterinar difera de cursul de groomer canin, fiind mult mai complex si oferind posibilitati de angajare. Cursul dureaza sase luni, pentru a se inscrie cursantii trebuie sa fi absolvit invatamantul liceal, iar diploma obtinuta este recunoscuta la nivel international.

Cei care urmeaza cursurile de calificare de tehnician veterinar trebuie sa iubeasca animalele si sa isi doreasca sa deprinda abilitatile necesare pentru a ajuta medicii veterinari in timpul operatiilor. Ei insisi vor putea sa efectueze proceduri medicale minore, ce includ aplicarea atelelor, efectuarea vaccinurilor si chiar castrarea animalelor.

In urma cursurilor de calificare de tehnician veterinar, cursantii se vor putea angaja atat in mediul rural, cat si in mediul urban, aceasta meserie fiind la mare cautare. Tehnicianii veterinari au obligatia de a verifica starea de sanatate a animalelor domestice si de companie, au obligatia de a diagnostica anumite boli si de a-l ajuta pe medicul veterinar sa efectueze diferite tratamente. Acest curs este special creat pentru iubitorii de animale si pentru cei care doresc sa isi extinda bagajul de cunostinte teoretice si practice pentru a obtine un loc de munca in domeniu.

Atributiile unui groomer vs. atributiile unui tehnician veterinar

Groomerul are mult mai putine atributii decat un tehnician veterinar, dar nu lipsite de importanta. Groomerul trebuie sa se asigure ca animalul este tuns, ca glandele perianale sunt vidate, unghiile taiate, urechile curatate si ca animalul pleca fericit din salon.

Tehnicianul veterinar, pe de alta parte are indatorirea de a participa la procesul de insanatosire a unui animal, trebuie sa cunoasca patologia medicala, parazitologia, patologia chirurgicala si obstreticeala, precum si infectioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *