seo martie 3, 2020

Calzone, pizza ale carei ingrediente sunt infasurate in aluat, este un preparat care mai este cunoscut si sub numele de panzerotti sau cuddiruni. In forma de semiluna, aceasta contine cascaval, salam, ciuperci, ardei sau masline, ingredientele putand varia in functie de preferinte. Pizza este un fel de mancare indragit de toata lumea si pe gustul tuturor, de la mic la mare. Daca ti se face pofta de pizza si nu ai masina sau nu ai chef sa iesi din casa, serviciul de livrare pizza iti satisface nevoia de pizza non-stop insa daca doresti sa gatesti singur o pizza calzone acasa, te afli unde trebuie.

 Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 grame făină
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 linguriţă sare
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 280 mililitri apă călduţă
  • 1 linguriţă zahar         

Pentru umplutura:

  • caşcaval ras
  • telemea rasă
  • 2 gălbenuşuri
  • ardei roşu
  • ardei verde
  • şuncă
  • salam
  • ciuperci
  • măsline
  • ketchup
  • piper
  • sare
  • oregano
  • busuioc

Modul de preparare:

Intr-un castron pui toate ingredientele si le framanti timp de 10 minute. Imparti aluatul in doua si il asezi intr-un castron in care ai presarat putina faina. Lasi aluatul la dospit pentru 15-20 minute. Poti face doua calzone mari sau 4 mai mici. Cascavalul si telemeaua le dai prin razatoarea mare, apoi le amesteci cu cele doua galbenusuri si cu ketchup-ul. Restul ingredientelor le tai cubulete. Intinzi o bucata de aluat mare si jumatate din amestecul de branzeturi, iar peste acestea asezi jumatate din ingredientele taiate cubulete. Presari deasupra sare, piper, oregano, busuioc. Impaturesti aluatul, apoi marginile le rasucesti pentru a nu iesi umplutura. Ungi aluatul cu ou batut si presari oregano. Dai pizza la cuptor (pornit cu 20 minute inainte), in tava tapetata cu hartie de copt, unde va sta circa 35-40 minute.

Observatii la reteta de pizza Calzone

  1. Optional, poti unge fiecare calzone cu un amestec de sos de soia, apa, ulei, paprika afumata si turmeric, inainte de a-l introduce la cuptor.
  2. Poti pregati umplutura pentru acest calzone cu ciuperci inainte, pastrand-o la frigier timp de pana la 2 zile.
  3. Poti dubla cantitatea de aluat si de umplutura pregatite o data: mananci doar 2 calzone, iar pe celelalte 2 le poti congela, dupa ce s-au copt si s-au racit complet.

Calzone este o specialitate culinara din Napoli (inventata ca o varianta stradala si moderna pentru pizza), poate avea diverse marimi si se umple cu aceleasi topping-uri care se pun pe pizza.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*