Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Editura ap! (ACT și Politon) lansează o colecție de cărți pentru copii și adolescenți: Ap!olodoria! Povești cu tâlc pentru tinerii cititori

Într-o lume în care tehnologia domină tot mai mult timpul copiilor noștri, cărțile destinate lor rămân un mijloc fundamental pentru dezvoltarea cognitivă, stimularea creativității și promovarea compasiunii și a empatiei. Vă prezentăm Ap!olodoria!, o nouă colecție specială de cărți pentru copii și adolescenți de la Editura ap! (ACT și Politon), menită să le deschidă uși spre aventuri extraordinare, să le stimuleze imaginația și să le transmită valori esențiale. Prin intermediul acestor cărți captivante, cititorii tineri pot explora lumi fantastice, pot învăța despre valori morale și pot dezvolta abilități de gândire critică, toate într-un mod distractiv și educativ. Astfel, ap! își continuă misiunea de a inspira cititorii de toate vârstele, prin povești educative, pline de tâlc. Ap!olodoria!: împreună creștem cititori, pagină cu pagină. Colecția cuprinde 25 de povești educative ilustrate atrăgător și este în continuă creștere, pentru a veni în sprijinul copiilor, părinților și bunicilor.

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum dezvoltare personală și profesională, antreprenoriat, spiritualitate și wellbeing, oferind iubitorilor de carte posibilitatea de a citi sau de a asculta cărți, de a le folosi pe post de profesori sau sfătuitori și de a transforma clipele de relaxare într-un timp calitativ.

Iată câteva dintre poveștile din colecția Ap!olodoria! care vor completa biblioteca micilor cititori.

Teama care devine curaj, de Luca Mazzucchelli și Giulia Telli, o poveste încântătoare despre o vulpe cam fricoasă și un bursuc foarte înțelept… Ai citit bine. Vulpea din povestea noastră este doar fricoasă, și deloc șireată ca în alte povești, tocmai de aceea trebuie neapărat să o citești. Și acum, vorbind la modul cel mai serios… cine a mai auzit vreodată de o vulpe fricoasă?  Dar, înainte de a-ți povesti mai multe despre această poveste frumoasă și mai ales despre învățămintele foarte utile pe care ți le transmite, îți voi spune câteva cuvinte despre cei doi adulți foarte creativi și foarte simpatici care au lucrat la această carte. Unul a scris-o, Luca, iar celălalt a desenat-o, Giulia.    

Luca Mazzucchelli este psiholog și psihoterapeut, dar și autorul mai multor eseuri de promovare a psihologiei. Luca încearcă prin activitatea pe care o desfășoară să aducă psihologia mai aproape de viața de zi cu zi a oamenilor. Începând cu luna viitoare, îi vei putea găsi cărțile de referință, Era inimii și Factorul 1%, în portofoliul Editurii ap! (ACT și Politon).    

Giulia Telli este ilustrator. Cunoscută marelui public ca @mammachelibro, Giulia le recomandă părinților, prin intermediul rețelelor de socializare, cărți educative pe care le pot citi împreună cu copiii lor. Luca și Giulia sunt căsătoriți, locuiesc la Milano și sunt părinții a trei copii, care iubesc și ei la rândul lor cărțile cu ilustrații.

Autobuzul energiei pentru copii, de Jon Gordon, este cartea pe care părinții și copiii o vor parcurge împreună, ajungând ca, la finalul călătoriei cu autobuzul, să se cunoască mai bine unii pe ceilalți. Părinții vor învăța despre copiii lor că și aceștia au zile proaste (ca și ei, de altfel) și vor descoperi cum să îi ajute să depășească mai ușor aceste zile cu ajutorul lui Joy, șoferița autobuzului. Copiii, la rândul lor, vor descoperi prin intermediul lui George, protagonistul poveștii noastre, că ei dețin puterea de a-și alege atitudinea față de ceea ce li se întâmplă în viața de zi cu zi.  

Jon Gordon este speaker motivațional și autor de bestsellere, cărțile sale inspirând de-a lungul timpului adulți și copii din toate colțurile lumii. Principiile sale au fost testate de companii din topul Fortune 500, școli, spitale, organizații nonprofit, numeroase echipe sportive profesioniste și amatoare, dar și de copii. Dintre titlurile care îi poartă semnătura și care au înregistrat un mare succes la public amintim: The Energy Bus (Autobuzul energiei), The No Complaining Rule (Regula „nu te lamenta”), Training camp (Cantonament), The Shark and The Goldfish (Rechinul și peștișorul de aur), The Positive Dog (Câinele Optimist) și The Carpenter (Tâmplarul).

Dragi părinți, dragi copii, bine ați venit în Autobuzul Energiei! Odată cu paginile acestei minunate cărți, veți porni împreună în călătoria vieții voastre, o călătorie în urma căreia veți învăța să gândiți și să vă comportați diferit. Atât cei mari (dacă e cazul), cât și mai ales, cei mici, trebuie să învețe să gândească pozitiv.

Adio, probleme! Cum să vorbești cu lucrurile care te sâcâie de Dr. Wayne W.Dyer și Saje Dyer, cu ilustrații de Stacy Heller Budnick, este o altă carte minunată pentru copii din care aceștia vor învăța o nouă lecție importantă de viață. Cartea Adio, probleme! le reamintește copiilor că nu toate lucrurile din viața noastră se petrec întocmai așa cum ne-am dori.  Ei vor înțelege prin intermediul acestei cărți adorabile, și totodată educative, scrise de părintele motivației Dr. Wayne Dyer și de fiica sa, Saje, că anumite lucruri pot fi schimbate în viață, în timp ce cu altele trebuie să ne obișnuim să trăim, acceptându-le. Povestea este una adevărată, fiind inspirată de o întâmplare din copilăria lui Saje.   

Saje Dyer este cea mai mică dintre cei opt copii ai familiei Dyer. Ea are în prezent 30 de ani, este scriitoare și oratoare aspirantă, dar și mămica unui băiețel pe nume Julian. Deține un master în psihologie, iar cartea de față este prima carte pe care a scris-o, în ea povestind o întâmplare adevărată din copilăria ei despre cum a reușit să se vindece într-un mod inedit de afecțiunea fizică de care suferea. Mai exact, a declarat ea în legătură cu motivul scrierii acestei cărți: „Am fost inspirată să scriu despre cum m-am vindecat de «bubițele» mele într-o carte pentru copii pentru a împărtăși cu micii cititori această minunată idee că noi oamenii suntem într-adevăr capabili să ne vindecăm singuri.” În prezent, Saje lucrează la cea de-a doua ei carte, „The Knowing”, alături de sora ei, Serena Dyer Pisoni.   

Tatăl ei, Dr. Wayne W. Dyer (1940-2015), nu mai are nevoie de nicio prezentare. Supranumit „părintele motivației” datorită faptului că a fost un pionier al domeniului dezvoltării personale, Dr. Wayne W. Dyer este un autor recunoscut la nivel internațional, bucurându-se de un enorm succes, în special printre adulți. Însă, dat fiind faptul că a iubit foarte mult copiii, el însuși fiind tatăl a opt copii, a decis să scrie cărți și pentru tinerii cititori. Iar aceste cărți s-au bucurat la rândul lor de un real succes printre cititorii de-o șchioapă și părinții lor.

Ap!olodoria!: împreună creștem cititori, pagină cu pagină.

ap! (ACT și Politon) este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de carte din România. Specializată în nonficțiune de calitate, editura a adus pe piața locală o serie de autori care au făcut furori în toată lumea, precum Tim Ferriss, Robin Sharma, Tony Robbins, Wayne Dyer, Steve Harvey, Gino Wickman și mulți alții. Totodată, ap! (ACT și Politon) este editura românească sub egida căreia au fost publicate cele mai multe audiobookuri la nivel local. Lansată în 2014, editura a adus în România peste 200 de titluri în format audiobook, multe dintre acestea fiind bestsellere care au făcut înconjurul lumii și au schimbat mii de vieți.

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte, din sfere precum: dezvoltarea personală și profesională, business, antreprenoriat, spiritualitate sau wellbeing. Titlurile editurii se regăsesc atât în format clasic, cât și sub formă de eBook, MP3 sau audiobook, astfel încât cititorii să se poată bucura de lectură în orice moment al vieții lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *