Cluj News

Stiri online din Cluj

Cum si ce flori alegem pentru inmormantare?

Florile sunt o parte integranta in cadrul unei inmormantari. Acestea au un caracater important datorita simbolicii si semnificatiei lor. Atunci cum am putea sa nu gresim cand le alegem?

Servicii funerare cu sau fara flori?

 In timpul unei inmormantari, oferirea de flori ne permite sa comemoram viata defunctului si sa ne prezentam condoleantele familiei disparutului. Alegerea acestor flori reprezinta o sarcina complexa care necesita reflexie. Semnificatia culorii, varietatea florii, legatura cu defunctul, natura florilor (artificiale sau nu), toate aceste elemente trebuiesc luate in seama in alegerea florilor de doliu. De aceea, in randurile urmatoare va explicam semificatia florilor pentru inmormantare cu scopul de a va ghida mai eficient in alegerile facute.

Florile nu sunt obligatorii in timpul unor servicii funerare. Prezenta sau absenta lor depinde de tipul de ceremonie si bineinteles de ultimele dorinte exprimate de defunct. In cazul unei ceremonii civile, aceasta alegere depinde de decizia familiei, de ultima dorinta a defunctului. Importanta florilor variaza in functie de cult, de religie. In cadrul religiei catolice spre exemplu florile sunt extrem de prezente, acestea orneaza cosciugul si, cel mai adesea, persoanele aflate la inmormantare arunca un trandafir rosu in groapa. Cultul musulman nu prevede flori in timpul unei inmormantari. Religia ortodoxa autorizeaza florile in timpul inmormantarii insa in cantitati mici.

Limbajul florilor.

In limbajul florilor, varietatile florale si culorile lor au o semnificatie speciala.

Varietatea florilor

Trandafirii sunt reginele florilor. In culori inchise, simbolizeaza iubirea profunda. In culori deschise, evoca simpatia.

Gherbera semnifica in egala masura iubirea profunda. Aceste flori dispun de avantajul de a fi extrem de rezistente.

Muscatele traduc iubirea si pasiunea.

Crinul semnifica puritatea si inocenta.

Garoafele traduc doliul si discretia. Simbolizeaza respectul si sobrietatea.

Florile de lotus simbolizeaza eternitatea.

Crizantemele sunt si ele simbolul eternitatii. Extrem de practice, nu au nevoie de multa intretinere si sunt inflorite pana cand temperaturile scad sub zero grade.

Azaleea reprezinta un omagiu bucuriei de a trai.

Hortensia simbolizeaza emotia sincera.

Laleaua este simbolul reinnoirii si noului inceput. Aceasta floare se recomanda a fi trimisa mai degraba acasa familiei indurerate.

Culorile

La fel ca varietatea florilor, culoarea este la fel de importanta:

Rosul simbolizeaza dragostea si pasiunea si se ofera de obicei persoanelor mai apropiate, mai intime.

Culorile vii simbolizeaza jovialitatea defunctului, viata, energia.

Culorile pastelate evoca nostalgia, prietenia si tandretea.

Albul, simbol al puritatii, este extrem de utilizat pentru inmormantarea unui copil.

Movul evoca tristetea.

Multiple forme de compozitii florale mortuare. Florarii sunt creativi. Debordeaza de creativitate si imaginatie in ceea ce priveste compozitiile florale pentru servicii funerare:

Coroana. Este cea mai utilizata forma. O panglica cu un mesaj de comemorare o insoteste cel mai adesea. Dotata cu o durata mai lunga de viata decat un buchet de flori, coroana funerara este compusa din trandafiri, crizanteme sau crini.

Inima funerara are forma unei perne si simbolizeaza iubirea purtata celui disparut.

Jerba este compusa din flori mai mari si frunze asezate pe orizontala. Este mai impozanta decat un buchet de flori.

Buchetul de doliu exista intr-o multitudine de culori si forme.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *