Cum sa iti alegi castile pentru telefon
Traim intr-o era digitala in care suntem conectati in mod constant la aplicatiile noastre, iar castile au devenit un accesoriu indispensabil in viata noastra de zi cu zi. Le folosim fara a deranja pe nimeni atunci cand mergem pe strada, cand suntem la birou, in masina, cand vrem sa ascultam playlistul nostru preferat sau podcastul amuzant, sa dam un telefon sau sa ne uitam la un film.
Chiar daca nu au capacitatile unui sistem de sunet sofisticat, castile produse astazi sunt suficient de puternice pentru a oferi experienta acustica de cea mai inalta calitate. In cele ce urmeaza, vom discuta acest subiect in detaliu, deoarece am pregatit un ghid practic pentru alegerea castilor care se potrivesc preferintelor si nevoilor dumneavoastra.
Tipuri de casti pentru telefon
Puteti alege dintr-o mare varietate de modele de casti, dar este important sa va concentrati pe cel care corespunde nevoilor dvs. – unul care este confortabil, usor de purtat si mereu pornit. Principalele tipuri de casti de telefon pe care le puteti testa sunt:
- Casti In-Ear (in ureche) – Modelul clasic de casti cu difuzoare introduse in ureche. De obicei, acestea sunt castile care vin in pachetul standard de smartphone-uri si sunt disponibile in trei modele: in-ear (casti plug-in care nu patrund in canalul urechii), in-ear (casti care se potrivesc la intrare). ) canalul urechii, potrivit pentru exercitii fizice, deoarece nu se misca) si canalul intern in-ear (castile patrund in canalul urechii pentru a izola sunetul si zgomotul de lumea exterioara).
- Casti on-ear (pe ureche) – sunt casti cu doua casti mai mici conectate printr-o curea de sprijin flexibila si reglabila care este atasata in siguranta de clapele pentru urechi. Ele nu izoleaza complet sunetele si zgomotul exterior, dar daca aveti probleme cu castile intraauriculare, pot fi o alegere buna. De asemenea, este important sa alegeti o pereche de casti cu casti captusite pentru a nu va rani urechile.
- Casti peste ureche – sunt casti care ofera o experienta acustica foarte buna deoarece acopera toata urechea, iar sunetul patrunde doar in interiorul urechii;
- Casti cu clips – Aceste casti au difuzoare asemanatoare castilor intra-auriculare sau on-ear, dar difera. Design-urile lor sunt diferite, deoarece au si niste curele de sprijin care se ataseaza de urechi (in spatele clapetelor pentru urechi, pentru a fi mai precis). La randul lor, castile Clip On sunt grozave pentru atunci cand faci miscare sau in miscare si au nevoie de perechea potrivita de casti.
- Casti cu banda pentru gat – In cazul lor, cureaua de sustinere nu mai este peste cap, ci este atasata la spatele capului. Acest model este o alternativa la modelele on-ear si over-ear, care pot provoca disconfort atunci cand sunt purtate perioade lungi de timp.
- Casti fara fir – Probabil cel mai popular model de casti de acolo, castile fara fir (bluetooth) au avantajul imens de a functiona fara fir si de a va oferi mai multa libertate de miscare. Se conecteaza la telefon prin Bluetooth si, daca telefonul are capacitatea NFC (Near Field Communication), puteti accesa instantaneu tot continutul audio dorit cu o singura atingere.
Criteriile dvs. pentru alegerea unor casti pentru telefon
Lucrul grozav despre castile pentru telefon este ca sunt disponibile intr-o varietate de stiluri si la un pret care sa se potriveasca tuturor bugetelor. Desigur, exista cateva criterii de luat in considerare pentru a alege un set cu casca care se potriveste nevoilor tale, pe care ti le vom spune in randurile urmatoare.
- Confortul – este cel mai important criteriu de alegere a castilor, pentru ca oricat de bun ar fi sunetul, daca iti provoaca disconfort, nu te vei bucura deloc de el. Alegeti o pereche de casti usoare, care se potrivesc bine si care nu va vor deteriora interiorul urechii sau pavilionul.
- Functii de redare – Acestea afecteaza modul in care se aude sunetul. Indreptati-va spre acele casti care pot reproduce joase si frecvente joase, deoarece ofera cea mai buna calitate a sunetului.
Dimensiunea difuzorului – cu cat diametrul este mai mare, cu atat sunt mai mari sansele de a va bucura de un sunet clar si puternic. In acest capitol, setul cu casca este setul cu casca dominant. - Izolarea zgomotului – Multe casti sunt acum produse cu functii de anulare a zgomotului care blocheaza sunetele din exterior, astfel incat sa va puteti bucura doar de muzica sau continutul audio preferat, chiar daca sunteti blocat in centrul orasului in timpul orelor de varf. Modelele in-ear si in-ear ofera o izolare mai buna de zgomotul extern.
- Sensibilitatea acustica – este un standard care defineste volumul maxim pe care il poate atinge un set cu casca, exprimat in decibeli. Dar atentie: chiar daca castile tale au o acustica imbunatatita, nu asculta muzica la volum mare pentru perioade lungi de timp, deoarece acest lucru va poate deteriora auzul.
- Portabilitatea – se refera la capacitatea castilor de a fi purtate si utilizate intr-o varietate de situatii, inclusiv in timpul activitatii fizice. De exemplu, atunci cand se antreneaza in sala, se recomanda castile intraauriculare, deoarece se potrivesc mai bine in ureche.
- Durabilitate – In general, castile mai mari cu curele de sustinere foarte puternice au o durata de viata mai lunga (modele on-ear si over-ear), in timp ce castile mai mici cu fire subtiri se vor deteriora mai usor;
- Durata de viata a bateriei – Un criteriu obligatoriu de luat in considerare in cazul castilor fara fir, durata de viata a bateriei este perioada de timp pe care castile vor rula intre incarcari. Acesta ar trebui sa fie cat mai mare posibil (de preferinta mai mult de 10 ore de redare continua), pentru a va bucura de performanta castilor pentru o perioada mai lunga de timp.
- Timpul de incarcare – modelele de top wireless se incarca foarte repede in mai putin de trei ore, astfel incat sunt intotdeauna gata de utilizare;
- Cabluri – Pentru castile cu fir, trebuie sa cauti doua aspecte importante: sa ai un cablu durabil suficient de lung pentru a-l folosi in orice situatie;
- Microfon – Exista multe modele de casti care vin cu microfon, asa ca daca veti folosi si acest dispozitiv pentru diverse apeluri sau inregistrari, asigurati-va ca este pozitionat cat mai aproape de fata dvs. si are si o telecomanda, astfel incat nu trebuie sa scoateti telefonul din buzunar sau din geanta pentru a gestiona apelurile.