Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Consumul de fructe deshidratate – aport considerabil la sanatate

Pentru a se mentine sanatos prin intermediul imunitatii crescute, corpul are nevoie de vitamine, surse bogate de intrutienti si minerale. Organismul este in dependenta totala de noi si obiceiurile noastre. Consumul in exces a alimentelor bogate in colorati, aditivi, conservanti si chimicale vor face ca organismul sa raspunda in diverse moduri negative. Pe langa senzatia de rau si oboseala continua pe care o alimentatie necorespunzatoare le transmite ca semnale externe catre noi, in timp, corpul va avea mult mai mult de suferit.

Solutia ideala pentru a ne pastra organismul sanatos este sa respectam cel putin o parte din ceea ce medicii specialisti recomanda, daca ne este imposibil sa facem asta in proportie de 100%. Somnul si alimentatia sunt doua dintre cele mai problematice pentru sanatate si, in acelasi timp, cele mai neglijate de oameni.

Alimentatia nu este doar forma prin care ne stapanim senzatia de foame, ci si modalitatea prin care se transmit catre organele noastre substante care sunt indispensabile pentru a functiona corect. Despre consumul de fructe deshidratate, spre exemplu, s-a stiut dintotdeauna faptul ca este un aliat de exceptie pentru cantitatea de insulina secretata de pancreas. Paradoxal, tinand cont de faptul ca ele la gust sunt foarte dulci; insa, faptul ca sunt bogate in antioxidati face posibila imbunatatirea raspunsului la insulina.

4  avantaje ale consumului de fructe deshidratate

  1. Intareste sistemul imunitar. In acest caz, gojiile uscate sunt cel mai bun exemplu si foarte utile in imbunatatirea rapida a sistemului imunitar. Concentratia lor de fier, vitamina C si vitamina A ajuta sistemul imunitar si, totodata, combate cu succes infectiile. De asemenea, pielea este si ea vizibil modificata in bine prin consumul gojiilor uscate.
  2. Utile in sarcina. Demersurile stiintifice pentru analizarea beneficiilor fructelor uscate au relevat faptul ca acestea contribuie intr-o masura considerabila la dilatarea colului uterin si ajuta la o perioada de travaliu mai redusa.
  3. Pierderea in greutate. Consumul de fructe deshidratate poate tine la distanta dorinta de dulce si poftele pentru diverse alimente. Senzatia de satietate este asigurata pe parcursul catorva ore, iar activitatea digestiva este si ea imbunatatita. Prunele, stafidele sau caisele uscate stimuleaza metabolismul, imbunatatesc nivelul energetic, ajutand la pierderea rapida in greutate.
  4. Stimuleaza cresterea energiei. Foarte des intalnite in batoanele energetice, alaturi de diverse cereale, fructele uscate reprezinta un aport energetic suficient pentru a depasi o zi incarcata. Gustarile dintre mese trebuie sa devina un obicei, iar o gustare bogata in fibre si antioxidanti este totodata cea mai buna varianta pentru organism intr-o zi solicitanta.

Pe langa aportul energetic pe care il au, fructele uscate sunt si foarte bune la gust. Pot fi folosite si pe post de desert dupa masa, insa nu dupa o masa consistenta. Organismul are nevoie de un echilibru, iar acest lucru poate fi asigurat doar prin intermediul unui consum moderat de alimente si bauturi si a unui somn regulat. De sanatatea corpului nostru suntem in mare masura responsabili, iar de acest lucru trebuie sa profitam si sa ne asiguram ca facem tot posibilul pentru a o mentine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *