Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Ce sunt uleiurile de parfum

Un buchet delicat, o aromă senzuală de durată, combinații îndrăznețe, note picante neașteptate – toate acestea sunt uleiuri de parfum arăbesc. Și-a câștigat popularitatea pentru proprietățile lor remarcabile. Absența alcoolului face ca aroma să fie mai puțin aspră și mai persistentă. Uleiurile naturale pătrund adânc în piele și în același timp, hidratează și încetinesc evaporarea substanțelor aromatice. Compoziția pe bază de condimente naturale și extracte din plante nu irită nici măcar persoanele sensibile la mirosuri. Baza naturală este sigură pentru sănătate și nu provoacă alergii. O formulă bine gândită creează o armonie de miros și imagine.

Parfumurile arăbești sunt uleiuri picante aromatice orientale care au câștigat un loc special în lumea parfumeriei. Aceste uleiuri de parfum arăbesc se disting prin persistență, aromă plăcută bogată și nu conţin alcool. Producătorii principali sunt Jalsaat, Sheikh al Shuiukh, Mahasin Cristal, Bint Hooran, Akhbar Al Ushaq, Oud Mood, Safeer Al Hub, Risalat Al Ishaq și mulți alții, pe care îi vei găsi în magazinul online zafaran.ro.

Efecte asupra corpului uman

Uleiurile de parfum naturale pot avea efecte diferite asupra corpului uman. Datorită uleiurilor pure de emir, a extractelor de Oud, Mosc și Ambergris, o persoană se poate relaxa puțin, se poate calma, poate deveni alertă sau poate fi în armonie. Uleiurile pot conține până la 30 de ingrediente naturale. De aceea, uleiurile de parfum arăbești își mențin cu încredere pozițiile în fruntea clasamentului.

Uleiuri de parfum – Tipuri

Aromele de cedru, lămâie îmbunătăţesc starea de bine şi starea de spirit. Dacă notele conțin mentă, cimbru, lavandă, efectul va fi liniștitor și va ajuta la ameliorarea stresului. Notele de lemn de santal, trandafir şi portocal au un efect de armonizare.

În general, în Orient, o atenție deosebită s-a acordat întotdeauna mirosurilor. Oamenii și-au fumigat casele cu tămâie fumurie, au fost experți în creare a de parfumuri cu ulei, care nu s-a schimbat până în prezent.

Uleiul de agar este extras din trunchiurile copacilor rari. În același timp, uleiul se formează numai în trunchiuri vechi de câteva decenii. Substanța este considerată un afrodiziac puternic, în timp ce uleiul nu numai că are un miros atractiv, dar are și un efect bun asupra stării generale – ameliorează stresul, tensiunea și oboseală.

Uleiul de santal este extras din arborii de lemn de santal. Substanța are un miros lemnos subtil și persistent. Pe lângă un miros exotic plăcut, acest ingredient are emolienți și creme hidratante. Uleiul este folosit în aromaterapie ca un calmant, sedativ.

Pe lângă ingredientele de bază descrise, mai există și tămâie, apă de trandafiri, extracte din flori și fructe, iar la producerea parfumurilor arăbești sunt folosite și mirodenii exotice. Din cele mai vechi timpuri, mentalitatea locuitorilor din Orientul Arab a fost legată indisolubil de arome. Clima caldă a acestei regiuni a contribuit la creșterea multor plante și condimente exotice, care au fost folosite din abundență în alimente, în viața de zi cu zi, în ritualuri. Femeile răsăritene au avut grijă de trupul lor cu uleiuri de parfum, iar tradiția de a se unge cu uleiuri și tămâie își are originea la începutul timpurilor. În Europa, folosirea uleiurilor de parfum a început abia în secolul al XV-lea, astfel încât, arabii pot fi considerați pe merit pionierii parfumeriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *