Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Cățeii din Timișoara stilați merg să se tundă la salon!

Descurcarea părului de câine necesită multă muncă din partea posesorilor de animale de companie, precum prea bine se știe.

Este necesar să faci totuși acestei efort, deoarece sănătatea animalului tău este în joc.

Cauți o frizerie canină în Timișoara? Alege Chic Dog ca să-ți faci cățelul fericit!

Dacă ești din vestul țării și locuiești în capitala Banatului, cel mai bine este să mergi la un salon ce oferă servicii tuns câini în Timișoara. Prietenul tău lătrător o să îți fie recunoscător pentru asta!

La unele rase este recomandabil ca să se îndepărteze doar din volum și să se lase părul principal la lungimea normală, deoarece părul de animal servește și ca un izolator termic atât pentru protecție împotriva razelor ultraviolete vara, dar și pentru a ține de cald iarna.

Uneori, a mai reduce din volum este necesar nu numai este la modă, dar și din punct de vedere igienic, mai ales vara.

Trebuie avut în vedere totuși faptul că dacă este prea scurt tuns, cățelul va fi mai sensibil la anumite boli de piele.

Ideea este să te păstreze o lungime de 3 până la 4 – 5 cm a părului.

Mai ales la câinii cu blană albă, dacă este tăiată blana prea scurt pot apărea boli de piele datorită incidenței directă a razelor de soare în timpul verii.

Dacă proprietarul nu dorește ca să își tundă animalul cu părul lung, este necesar măcar a se îndepărta părul de pe burtă lui, în așa fel încât animalul de companie să se răcorească cât de cât atunci când stă întins pe podea.

Este adevărat că nu orice câine are un păr care se încurcă și care să necesite ca să fie tuns. Acest lucru apare de obicei la acele rase canine care au blana mai bogată.

Este necesar să fii pe deplin conștient atunci când îți iei un astfel de  animal de companie, deoarece un păr voluminos provoacă și o serie de probleme pentru cățelul în cauză.

Părul încurcat deranjează câinele, împiedică respirația corectă a pielii acestuia,  conduce la o transpirație excesivă, mediu favorizant pentru apariția de ciuperci, inflamații și infecții ce necesită tratamente lungi și costisitoare.

Sănătatea câinelui tău este foarte importantă, iar pielea este o parte esențială a îngrijirii acestuia.

După cum se vede, această problemă în aparență simplă, poate avea consecințe extrem de grave, dacă proprietarul câinelui nu are grijă de modul în care arată blana animalului său.

Plus că încâlcirea părului câinelui denotă și lipsa de îngrijire a animalului în cauză.

Dacă ești un stăpân responsabil este bine ca să îi piepteni părul în fiecare zi, dacă aceasta este lung. Evident, cu multă atenție.

Smocurile de blană încurcate mai mici pot fi descurcate mai ușor dacă se află mai departe de piele.

Cum procedezi când piepteni părul canin, așa încât acesta să se descurce?

Trebuie să acționeze cu maximă atenție pentru ca procedura să nu fie una dureroasă pentru cățel.

Nu trebuie să îndepărteze nodurile cu mâna. Cel mai bine este să se folosească o unealtă specială. Totuși, dacă animalul are dureri se recomandă să se taie nodul de fire încâlcite sau, cel mai bine, să se ducă patrupedul la un salon pentru câini pentru a fi îngrijit acolo.

Pentru a preveni înnodarea firelor, este necesar inclusiv ca să îți îmbăiezi corect cățelul, pentru că este foarte importantă hidratarea blănii acestuia acestea măcar odată pe lună.

Pentru a nu greși, din nou, recomandarea ar fi ca să faci acest lucru la un salon specializat unde se oferă servicii de spălat, dar și de tuns câini în mod profesionist.

Toaletarea blănii nu are contraindicații decât dacă există o problemă de sănătate sau animalul este foarte bătrân.

În Timișoara mergi la frizeria canină Chic Dog! Acolo cățelul tău se va simți ca la Spa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *