Cluj News

Stiri online din Cluj

Cat de stabila este afacerea ta in transporturi?

Odata cu aparitia pandemiei multe afaceri si-au inchis portile sau si-au redus activitatea. Este o masura normala de autoprotectie care pe termen scurt este eficienta insa pe termen lung va avea repercursiuni grave din punct de vedere economic.

Bineinteles ca aceste masuri trebuiau luate insa e important sa privim inainte si sa ne pregatim pentru perioada in care firmele isi vor deschide din nou portile si vor produce.

Practic toate tipurile de afaceri au avut de suferit datorita reducerii consumului. Unele produse nu mai sunt consumate deloc, iar la altele s-a redus cantitatea iar acest lucru afecteaza direct si afacerile din transporturi.

Chiar daca transportatorii lucreaza, datorita reducerii cantitatii marfurilor ce trebuie transportate, multe firme si-au redus activitatea si in aceasta nisa.

Cum piata scade, in mod cert, in timp si numarul firmelor va scadea. Intrebarea este cine ramane si cine merge mai departe? Cu totii vor sa lucreze mai departe dar vor reusi doar cei care pot oferi calitate la cel mai bun pret.

Astfel ajungem la tema acestui articol, o intrebare pe care ar trebui sa si-o puna orice transportator: Cat de stabila este afacerea pe care o conduci? Esti pregatit suficient din toate punctele de vedere?

Sunt cateva lucruri la care o afacere din domeniul transporturilor trebuie sa fie atenta.

  • calitatea serviciilor oferite sa fie foarte buna
  • reducerea preturilor in caz de nevoie, fara rabat de la calitate
  • cashflow ca sa-si poata sustine afacerea in caz de nevoie (sa evite blocajul economic)

Calitatea serviciilor depinde atat de nivelul de pregatire al angajatilor cat si de uneltele de lucru, in cazul nostru de camioane sau alte tipuri de vehicule de transport din dotare.

Sunt aceste vehicule de transport in cea mai buna stare? Sunt pregatite sa lucreze in urmatoarea perioada fara sa aiba nevoie de reparatii? Unele reparatii pot costa foarte mult cum ar fi cele la cutiile de viteze.

In aceasta perioada, cheltuielile mari pot pune firma in dificultate. Dar este si o veste buna, daca pana acum ai lucrat corect si ai tinut vehiculele intr-o stare buna de functionare, este mica probabilitatea ca acestea sa se strice tocmai acum.

De exemplu cutiile de viteze se strica rar. Daca cutia vehicolulul tau a fost reparata cum trebuie, cu piese de calitate, atunci nu ai de ce sa-ti faci probleme.

Tot aici intra si reducerea preturilor. Daca oferta de lucru este mica, este posibil sa fii nevoit sa reduci preturile. Esti pregatit pentru acest pas? Daca vehiculele sunt in stare buna este posibil ca pentru o perioada scurta sa poti scadea preturile.

Poti face acest lucru doar atat cat este nevoie pentru a supravietui acestei perioade. Poate nu vei castiga multi bani in perioada urmatoare dar macar te asiguri ca nu trebuie sa aduci bani de-acasa pentru a-ti sustine firma.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *