Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Cat este de importanta cutia de viteze a vehiculului tau?

Cutia de viteze este una dintre cele mai importante ansambluri de piese ale unui vehicul. Fara ea nici un vehicul nu se poate deplasa din loc.

Rolul cutiei de viteze este sa transforme forta generata de motor in miscarea rotilor, cu diferite viteze, intr-o anumita directie. Practic defineste miscarea unui vehicul din toate punctele de vedere.

Eficienta vehiculelor in functie de cutia lor de viteze

Sunt multe discutii despre diferitele tipuri de vehicule comerciale, care sunt mai bune, cu ce cutie de viteze sunt mai eficiente si care sunt mai rentabile in anumite sectiuni ale economiei.

Bineinteles toate discutiile acestea sunt provocate de adepti ai unui anumit tip de vehicul cu o cutie de viteze construita pentru anumite avantaje. Cert este ca unele tipuri de cutii de viteze sunt mai fiabile, altele sunt mai economice si asa mai departe.

Cand se proiecteaza un vehicul, se face cu gandul ca acesta sa functioneze intr-un anumit fel, intr-un anumit domeniu. Astfel se nasc vehicule care au performante deosebite.

Un exemplu foarte bun este Scania G 410 care este camionul cu cel mai mic consum pe drumuri lungi. Ideea este simpla, prin introducerea functiei Eco Cruise Control in softul cutiei au limitat viteza pentru anumite conditii si asa au reusit sa reduca consumul de carburant.

Cert este ca statistic camioanele care au cutie de viteze automata sunt mai economice decat vehiculele ce au cutii de viteze manuale, de aceea pe drumul lung sunt considerate mult mai eficiente.

Unde sa faci reparatia cutiei de viteze?

Cutiile de viteze nu se strica frecvent mai ales daca se face mentenanta de fiecare data cand este nevoie, daca uleiul din cutie este de calitate, apara piesele si reduce frictiunea si incalzirea acestora, protejandu-le de uzura exagerata.

Daca totusi cutia se strica, aceasta trebuie reparata la un service de specialitate. Ca si exemplu, service-ul de reparatii cutii de viteze camioane cutiivitezezf.ro primeste zilnic comenzi din toata tara.

Cutiile sunt demontate si trimise la ei in service unde sunt reparate si trimise inapoi cu sistem de curierat rapid. Este o metoda rapida si eficienta de reparatii a cutiilor de viteze pentru camioane.

Pentru o siguranta mai mare, reparatiile trebuie facute cu piese de calitate superioara. O reparatie facuta cu piese de calitate este o garantie in plus ca aceasta nu se va strica o perioada mult mai lunga decat daca reparatia ar fi fost facuta de exemplu cu piese din dezmembrari sau de slaba calitate.

Acum ca stim cat este de importanta cutia de viteze la orice tip de masina, stim si faptul ca la alegerea vehiculului de lucru trebuie sa privim cu mare atentie ce tip de cutie are si la ce este recomandat automobilul respectiv.

Astfel putem alege vehicule performante pentru anumite domenii unde acestea sa fie mai eficiente si sa ne ajute in munca noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *