Cluj News

Stiri online din Cluj

Cand trebuie sa faci un test Covid?

Cu toate discuțiile despre testarea bolii coronavirusului pe canalele de știri, nu este nimic nou în faptul că există confuzii cu privire la teste și cum diferă acestea. Testarea anticorpilor determină dacă aveți COVID-19 în trecut și acum aveți anticorpi împotriva virusului. Un test pentru a diagnostica COVID-19 determină dacă aveți în prezent boala.

Ce tipuri de teste există

Având în vedere situația acutală în care sunt disponibile mai multe tipuri de test pcr, persoanele care testează pozitiv și au simptome pot primi îngrijiri mai devreme. Acestea pot fi supravegheate îndeaproape și auto-izolarea sau carantina să înceapă mai devreme pentru a ajuta la oprirea răspândirii virusului.

Însă din păcate  niciun test COVID-19 nu este 100% exact. Este posibil să fie test negativ, dar să fii infectat (rezultat fals-negativ). Deci, este vital să continuați să urmați lrecomandările principale date de către autorități pentru COVID-19, cum ar fi distanțarea socială, până la o notificare ulterioară.

Când testele de anticorpi precise devin disponibile pe scară largă, rezultatele vor indica câte persoane au avut COVID-19 și s-au recuperat, inclusiv cele care nu au avut simptome. Acest lucru ajută la determinarea numărului de persoane care a căpătat imunitate. De asemenea, poate ajuta și la urmărirea contactului cu alte persoane pentru a evalua cine este cel mai expus riscului de infecție și cât de mult se răspândește boala. Toate aceste date vor ajuta la îmbunătățirea strategiilor de combatere a pandemiei COVID-19.

Cum este realizat testul pentru anticopri Covid-19

Testele pentru anticopri, cunoscute și sub denumirea de teste serologice, se fac după recuperarea completă din infectarea cu COVID-19. Eligibilitatea poate varia în funcție de disponibilitatea testelor. Un profesionist din domeniul sănătății ia o probă de sânge, de obicei printr-o înțepătură de deget sau prin extragerea sângelui dintr-o venă din braț. Apoi, proba este testată pentru a determina dacă ați dezvoltat anticorpi împotriva virusului. Sistemul imunitar produce acești anticorpi – proteine ​​care sunt esențiale pentru combaterea și eliminarea virusului.

Dacă rezultatele testelor arată că aveți anticorpi, indică faptul că ați fost probabil infectat cu COVID-19 la un moment dat în trecut. Poate însemna, de asemenea, că aveți o anumită imunitate. Dar Organizația Mondială a Sănătății avertizează că există o lipsă de dovezi cu privire la faptul că a avea anticorpi înseamnă că sunteți protejat împotriva reinfecției cu COVID-19. Nu se cunoaște încă nivelul imunității și cât durează imunitatea.

Echipa OK Medical se preocupă zilnic de luarea măsurilor cât mai potrivite pentru noutățile apărute în ceea ce privește evoluția virusului, de aceea recomandarea pentru toți angajații săi este de a efectua test covid rapide în scopul opririi răspândirii bolii. Sfaturile și suportul pentru persoanele deja bolnave poate fi făcut la distanță tot pentru a minimiza riscul de transmitere prin contact fizic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *