Cluj News

Stiri online din Cluj

Avantajele nutritionale din consumul regulat de fructe deshidratate

Achizitionarea fructelor proaspete reprezinta un obicei pe care aproape orice familie si l-a format atunci cand merge la cumparaturi. Unele persoane le consuma datorita beneficiilor pe care le au pentru sanatate, iar altele pentru placerea gustului. La aceste doua categorii se adauga si persoanele care au inclus in dietele lor diverse fructe pentru a le ajuta sa piarda in greutate. In vreme ce fructele proaspete preferate pot fi greu de gasit in unele momente din an, fructele uscate sunt pe raioanele magazinelor pe tot parcursul celor patru sezoane.

Aportul nutritional pe care o portie de fructe deshidratate il aduce organismului difera de la un fruct la altul. De-a lungul timpului, s-au facut numeroase studii pe diverse alimente, printre care si aceste fructe uscate pentru a se descoperi care sunt valorile substantelor care intra in organismul nostru. In acest caz, s-a constantat ca unele dintre fructele confiate au o valoare nutritionala mult mai buna decat altele. Spre exemplu, caisele prunele si persicile uscate au un aport considerabil mai mare decat perele si banalele uscate.

Astfel, o portie de piersici deshidratate contine 6,5 grame de fibre, 18% din necesarul de fier si 34% din necesarul de vitamina A, la care se adauga si cupru si potasiu. Caisele uscate sunt mai bogate in necesarul de vitamina A, respectiv 47%, dar mai slabe in fibre, respectiv 4,5 grame. Smochinele, unele dintre cele mai promovate fructe uscate pentru consum, contin 7.5 grame de fibre, fier, potasiu si magneziu.

Un consum regulat si diversificate inseamna un aport consistent pentru organism, insa ca oricare alt aliment, nu trebuie sa exageram cu consumul. Fructele uscate au in compozitia lor si o cantitate considerabila de zahar de care trebuie sa se tina cont pentru a evita riscul de diabet.

Beneficii generale pentru consumul de fructe deshidratate

Pe langa valorile nutritionale care, dupa cum se poate observa, reprezinta un avantaj, fructele uscate mai au si alte beneficii. Trei dintre aceste beneficii vor fi prezentate in continuare:

  1. Sursa de energie. Consumul regulat de fructe uscate poate reprezenta o buna sursa de energie pentru organism, tinand cont de continutul de glucoza naturala, zaharoza si fructoza. Daca va doriti sa fiti o persoana mai energica, sa va folositi mai mult timpul pentru sport si miscare, insa simtiti ca organismul nu va este partas in acest demers, incercati sa schimbati modul de alimentare. Suntem rezultatul a ceea ce mancam, astfel ca pentru un corp sanatos si plin de enrgie este necesara o alimentatie care sa ofere organismul tot ceea ce are nevoie.
  2. Perfecte pentru diete. O portie de fructe deshidratate poate fi inclusa cu succes in diverse diete care au ca scop pierderea greutatii. In vreme ce ofera energie pentru miscare, acestea tin la distanta poftele si pastreaza pentru o perioada indelungata senzatia de satietate.
  3. Le veti gasi cu usurinta. Comparativ cu fructele proaspete, fructele uscate nu depind de o anumita clima pentru a ajunge pe rafturile supermarket-urilor. Astfel, daca v-ati facut un obieci din a le consuma, le puteti gasi cu usurinta pe tot parcursul anului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *