Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Vrei să îți faci o grădină în curtea casei? IATĂ 5 sfaturi utile pentru grădinarii amatori

Se spune că este mereu cate ceva de făcut pe lângă casă, iar amenajarea unei grădini poate fi un proiect de lungă durata. Dacă și ție îți place să meșterești în curte, dar nu știi cu ce să începi, află din acest articol câteva sfaturi utile care să îți ușureze munca.

Cum se amenajează o grădina și ce scule poți folosi!

  • Eliminarea buruienilor, primul pas pentru viitoare grădina

Dacă ai stabilit deja câți metri pătrați vei folosi pentru amenajarea unei grădini în curtea casei, este momentul să îți pui proiectul în mișcare. Totul începe cu curățarea terenului și mai exact cu eliminarea buruienilor nefolositoare. Aici ai putea avea nevoie de o motocoasa cu putere moderata și de câteva accesorii pentru a putea îndepărta de tot buruienile. Pe Atomico.ro găsești o gamă variată de produse de acest gen, care să îți ușureze muncă în grădină.

  • Delimitează grădina cu ajutorul aleilor și gardurilor

Imediat ce buruienile au fost eliminate, îți poți face o idee despre terenul unde va fi delimitată grădină. În acest sens poți folosi un gard din metal sau realizat din scânduri late din lemn,  potrivite pentru o grădină cu flori sau cu legume.

În plus, ca să poți ajunge mai ușor în grădină, poți construi și câteva alei din dale de piatră. Nu doar că vor fi utile, dar vor oferi și un aspect îngrijit grădinii tale.

  • Pregătește terenul pentru plantat

Chiar dacă ești un amator într-ale grădinăritului, cu siguranță te vei descurca cu amenajarea totală a grădinii tale. Imediat ce terenul este pregătit, iar grădina a căpătat forme, este momentul să te apuci de plantat.

Indicat ar fi să descoperi care sunt perioadele optime pentru plantare, să îți faci o idee despre semințele pe care le poți cumpăra. Este bine de știut că există plante care se dezvoltă destul de rapid în anotimpul călduros, așa că, dacă amenajarea grădinii are loc la început de vară, atunci ai toate șansele să te bucuri de frumusețea ei într-un timp relativ scurt.

  • Montează un foișor sau câteva băncuțe pentru odihnă

Cu siguranță că aștepți momentul în care vei admira grădina proaspăt amenajată, să te poți bucura pe deplin de un proiect realizat cu succes. Până atunci, ar fi recomandat să montezi un foișor spațios și modern, dacă bugetul îți permite acest lucru.

Dacă totuși vrei să îți îndrepți atenția către decorațiuni mai puțin costisitoare, atunci poți amenaja câteva băncuțe din lemn, în fața grădinii, însă fără să uiți de montarea unui umbrar, atât de necesar pe timp de vara.

Așadar, se poate spune în concluzie că amenajarea unei grădini în curtea casei poate fi o sarcina frumoasă și ușoară, dacă ții cont de câteva aspecte esențiale. La final, munca depusă pentru grădina mult dorită va fi remarcată de cei dragi, cu care vei împărtăși momente minunate, la tine acasă.

Sursă foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *