Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Vrei să încerci un alt tip de cafea? Iată 8 rețete de cafea folosind siropuri naturale

Unii preferă cafeaua neagră, fără zahăr și fără lapte, mizând pe o cafea de înaltă calitate, prăjită recent și măcinată pe loc. Alții, în schimb, adoră să își servească cafeaua într-o cafenea, pentru că își pot alege de fiecare dată o cafea cu altă aromă. Cafenelele pun la dispoziția clienților un meniu amplu, cu zeci de varietăți de cafea, tocmai pentru că dispun de foarte multe tipuri de siropuri cu care transformă o cafea simplă într-o cafea cu gust divin. Dacă vă numărați printre persoanele care preferă tot felul de cafele creative și delicioase în locul unei cafele simple, cu siguranță v-ați întrebat ce tipuri de sirop pentru cafea să vă achiziționați pentru acasă și cum anume se folosesc siropurile.

Siropurile pentru cafea sunt foarte versatile și pot face mult mai multe în afară de a vă înveseli  cafeaua de dimineață. De exemplu, puteți folosi sirop pentru cafea și pentru anumite feluri de mâncare pentru a le oferi un plus de profunzime. Le puteți folosi și în deserturi, dar și pentru aromatizarea mai multor tipuri de băuturi. Cu alte cuvinte, siropul pentru cafea poate deveni un ingredient de bază în bucătărie.

Cum să utilizați siropul de cafea acasă?

Cafeaua este foarte complexă ca băutură de sine stătătoare. În funcție de aromele sale naturale, vă puteți bucura de o cafea cu aromă fructată, cu aromă intensă de ciocolată sau cu aromă naturală de caramele. Dacă vă doriți ca experiența de a servi o cafea să fie și mai intensă, atunci puteți apela la un sirop pentru cafea. În prezent, gama de siropuri pentru cafea este atât de amplă încât atunci când doriți să achiziționați un sirop, s-ar putea să simțiți că pășiți într-un tărâm al siropurilor de cafea unde sunt șanse mari să găsiți orice aromă la care visați, de la aromă de cheesecake, gumă de mestecat, caramel, ciocolată și până la aromă de cireșe, căpșuni și mentă. Folosind un astfel de sirop aromat și intens, puteți să vă transformați cafeaua într-o licoare irezistibilă.

Dacă nu ați mai pregătit niciodată cafea cu sirop, cel mai bun mod de a începe este să încercați câteva arome diferite și să experimentați cu cantități diferite. Deoarece siropurile sunt pe bază de zahăr, trebuie să aflați ce aromă vă încântă cel mai mult și cât de dulce vă place. În general, cei care încearcă să pregătească pentru prima dată cafea cu sirop, pot adăuga 10 ml din siropul ales, urmând ca de aici să facă ajustările necesare. În general, cantitatea de sirop se va adăuga în funcție de volumul cănii în care veți servi cafeaua. De exemplu, se recomandă să se adauge 10 ml de sirop la o cană de 240 ml de cafea, 20 ml de sirop la o cană de 360 ml și 30 ml de sirop la o cană de 480 ml. Desigur, puteți adăuga mai mult sau mai puțin sirop după gust, dar în general, siropul se va adăuga atât cât să mențineți un raport constant.

Care sunt cele mai populare siropuri pentru cafea?

În continuare, cele mai populare siropuri pentru cafea includ aromele de caramel, vanilie și alune, dar gama de siropuri este în prezent incredibil de diversă și poate include și alte siropuri la fel de apreciate. Iată câteva combinații de care, cu siguranță, veți fi foarte încântat:

  • Cafea cu sirop de Irish Cream
  • Cafea cu sirop de caramel sărat
  • Cafea cu sirop de nucă de cocos
  • Cafea cu sirop de mentă
  • Cafea cu sirop de turtă dulce
  • Cafea cu sirop de scorțișoară
  • Cafea cu sirop de ciocolată albă
  • Cafea cu sirop de chai

Nu uitați că puteți folosi siropurile și pentru a îmbunătăți gustul altor băuturi, cum ar fi ciocolata caldă. Atunci când vă este poftă de o băutură caldă, încercați ciocolată caldă cu sirop de cafea cu aromă de mentă, cu aromă de portocale, cu aromă de caramel sau preparați rapid un chai latte cu sirop de cafea cu aromă de vanilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *