ioana iulie 16, 2020

Vehiculele electrice (EV), cum ar fi Tesla Model S, Chevy Bolt si Nissan Leaf, sunt pregatite nu numai pentru a schimba peisajul auto, ci si infrastructura care il sustine.

In ultimii patru ani, vanzarile de EV in SUA au crescut cu o rata de crestere anuala de 32%, ceea ce constituie un total de aproape 542.000 de EV-uri vandute numai in SUA. Grupate in aceasta categorie sunt hibrizi (Toyota Prius), hibrizi cu plugin-uri (Mitsubishi Outlander) si masini electrice plug-in (Tesla Model S), hibrizii fiind in prezent cei mai populari dintre cele trei tipuri de EV. Nissan Leaf, detinuta de peste 250.000 de oameni din intreaga lume, este cel mai vandut vehicul electric electric/

Vanzarile statiei de incarcare EV sunt in crestereSi in fieca.re an trecator, rapoarte pozitive ale consumatorilor, recenzii minunate ale publicatiilor din industrie si scaderea costurilor masinilor in sine genereaza mai multa cerere pentru hibrizi plug-in si masini electrice plug-in.

Pentru a sprijini schimbarea cererii de la vehiculele traditionale / alimentate cu hibrid la masinile electrice conectate, infrastructura noastra auto necesita o schimbare dramatica. Cheia pentru cresterea utilizarii masinilor electrice sunt mai multe statii de incarcare EV. Fara o larga proliferare de statii de incarcare a vehiculelor electrice, EV-urile vor ramane o piata auto de nisa.

In ciuda progreselor actuale, inca mai sunt multe de facut atunci cand vine vorba de modernizarea infrastructurii noastre pentru a sprijini cresterea EV.

Unde gasesti statii de incarcare electrice in Romania?

Statiile de incarcare, asa cum sugereaza si numele, sunt ca niste pompe de gaz pentru vehicule electrice, unde proprietarii de vehicule electrice isi pot incarca masinile electrice pe perioade lungi de parcare. Incarcarea se face aproape intotdeauna printr-un cablu, de unde si denumirea de „plug-in hybrid” sau „plug-in EV”.

Exista diferite „niveluri” de incarcare oferite de aceste statii – de la nivelul 1, 2, 3 si asa mai departe – si fiecare nivel poate incarca un EV la rate diferite, nivelurile 3 si 4 echivaland cu „incarcare rapida”.

In timp ce incarcatoarele de acasa adauga doar aproximativ patru mile de raza de conducere pe ora de incarcare, incarcatoarele rapide (numite tehnic incarcatoare rapide DC), pot oferi peste 100 de mile de conducere in doar 30 de minute!

De ce sunt importante statiile de incarcare EV

Desi este adevarat ca toate EV-urile pot fi incarcate la domiciliu, fie printr-un incarcator de perete standard sau statie de incarcare pentru casa (EVSE), aceste metode de acasa nu ofera in prezent incarcare rapida. La fel ca in cazul tuturor bateriilor reincarcabile, de fiecare data cand bateria este „pornita” sau reincarcata, isi pierde o parte din capacitate. Acest proces de ciclism este agravat atunci cand bateria este evacuata pana la limita inferioara si apoi reincarcata pana la capacitate completa.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*