Cluj News

Stiri online din Cluj

Un proiect de casa cu mansarda – echilibru intre pret si confort

Printre diferitele tipuri de proiecte potrivite pentru constructia unei case de locuit intr-o zona suburbana, un proiect casa cu mansarda ocupa o pozitie de conducere. Imagini, proiecte si planuri pentru astfel de locuinte pot fi gasite tot mai des pe site-urile din domeniul proiectarii si constructiilor. Motivul pentru popularitatea acestor proiecte case cu mansarda consta in posibilitatea cresterii spatiului de locuit de aproape doua ori cu costuri minime de constructie.

https://www.eproiectedecase.ro/wp-content/uploads/2017/02/Proiect-casa-cu-Mansarda-112011-1-1030x580.jpgLa mansarda poti organiza un dormitor cu ferestre panoramice sau o sala de gimnastica. O camera spatioasa si luminoasa este perfecta pentru a crea un birou sau o camera pentru copii.

Avantajele acestor proiecte case mansarda le fac din ce in ce mai populare in fiecare an, si pe buna dreptate:

  1. constructia unei case cu mansarda este una dintre cele mai rentabile lucrari de constructie si instalare;
  2. suprafata utila a casei este dublata, datorita folosirii competente a podelei mansardei;
  3. constructia mansardei nu atrage dificultatile asociate extinderii retelelor de comunicare (apeduct, surse de energie electrica, cablu de internet, etc.). De regula, acestea sunt  montate la parter si este suficient sa le prelungim spre etajul superior;
  4. cantitatea de caldura pierduta prin mansarda este redusa semnificativ. Si aceasta este o economie serioasa;
  5. decorarea mansardelor se poate face treptat, traind confortabil la parter atat cat e nevoie;
  6. exista o multime de optiuni posibile pentru utilizarea etajului superior. Acolo poti organiza un atelier, o sala de biliard, un dressing sau orice alta camera. In acest caz, numarul de idei pentru decorarea mansardei este pur si simplu nelimitat.

Daca vrei ca o casa cu mansarda sa devina locul tau preferat de resedinta si nu doar o locuinta rece si neprimitoare, trebuie luate in considerare urmatoarele caracteristici:

  • o izolatie termica buna este o conditie necesara pentru constructie, in caz contrar, diferentele de temperatura din partea superioara a casei nu vor permite utilizarea acestuia intr-un mod constant;
  • la fel de importanta este impermeabilizarea de inalta calitate. La urma urmei, la sigur ca nu vei dori ca apa pluviala sa intre in camera;
  • in timpul constructiei si proiectarii mansardei, acorda intotdeauna preferinta materialelor de finisare usoare. Incarcarea excesiva poate cauza fisuri in pereti si fundatie.

In procesul de creare a cladirilor moderne, designerii se concentreaza in primul rand nu pe traditii in proiectare si constructie, ci pe preferintele proprietarilor, care de obicei constau in originalitatea designului, functionalitatea spatiilor si confortul general al locuintei. Astfel de caracteristici distinctive sunt clar vizibile in proiectele de case cu mansarda intr-un stil modern si accesibil fiecaruia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *