Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Uleiuri esentiale și beneficiile lor

Uleiurile esențiale miros grozav, reduc stresul, tratează infecțiile fungice și te ajută să dormi. Sunt extracții concentrate din plante. Un proces numit distilare transformă „esența” unei plante într-o formă lichefiată pentru multe utilizări medicinale și recreative.

Există o mare varietate de uleiuri esentiale disponibile. Unele sunt apreciate pentru aroma lor plăcută. Alții pretind că au proprietăți puternice de vindecare. Dar potența lor poate avea efecte secundare de care trebuie să fii conștient.

Alături de îngrijirea pielii și a părului, îngrijirea unghiilor este la fel de importantă. Indiferent dacă primiți în mod regulat manichiuri extravagante și uimitoare, pur și simplu pictați peste ele oja de culoarea preferată sau păstrați-le scurte și simple, menținerea sănătății mâinilor și a unghiilor poate merge foarte mult. Mâinile noastre sunt instrumente pe care le folosim în fiecare zi pentru a atinge, a simți, a răspunde și a naviga prin lumea din jurul nostru. Așa că, în mod natural, unghiile noastre sunt obligate să experimenteze o oarecare uzură. Deoarece mâinile și degetele noastre sunt atât de obișnuite să facă o serie de sarcini, unghiile pot suporta, de asemenea, greul obiceiurilor proaste, cum ar fi mușcatul unghiilor, folosindu-le în locul instrumentelor precum șurubelnițele și șurubelnițele și pur și simplu neglijând întreținerea lor.

Uleiurile esențiale ajută somnul.

Se știe că uleiurile esențiale influențează psihicul în mai multe moduri; cele utile pentru somn sunt cel mai adesea remarcate pentru efectele lor calmante și ușoare sedative. Alte uleiuri pot funcționa prin ridicarea stării de spirit și a spiritului, calmând mușchii, reducând agitația, ameliorând durerea sau echilibrând emoțiile.

Relatările istorice sunt pline de remedii botanice antice folosite pentru a induce stări sedative sau hipnotice. Grecii antici, de exemplu, se credea că își infuzau pernele cu cimbru parfumat pentru a pregăti mintea pentru somn și pentru a se proteja împotriva coșmarurilor. Vechiul medic roman Galen a prescris planta Valeriană pentru a corecta tulburările de somn, care (poate interesant!) produce un ulei remarcabil de înțepător și cu miros neplăcut despre care se spunea că are puteri sedative. Hameiul, florile sau conurile plantei de hamei, au fost, de asemenea, reputate a fi un ajutor puternic pentru somn și adesea combinat cu valeriană pentru a depăși insomnia.

Sunt acestea produse care să merite achiziția?

Da! Cu siguranță da!

Uleiurile esențiale sunt extracte lichide din plante potențial benefice. Oamenii încep să folosească uleiurile esențiale pe scară largă pentru o varietate de afecțiuni comune, iar unele cercetări arată că acestea pot ajuta la ameliorarea simptomelor în unele cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *