Cluj News

Stiri online din Cluj

Tu ai un feliator de mezeluri electric în unitatea ta HoReCa?

Nu este atât de ușor să feliezi frumos un produs alimentar sau altul, fie că este vorba de o bucată de brânză, de cașcaval sau de o roșie. Acesta este un proces destul de laborios, care necesită timp și sârguință din partea persoanei care lucrează în bucătărie. Darămite când este vorba de mezeluri! Migala este de bază, dar în cele mai multe cazuri nu ajunge.

Pentru a accelera astfel de operațiuni ce au nevoie de o atenție sporită și de dexteritate, mai ales într-o unitate de catering care lucrează la foc continuu, ar trebui să existe în bucătăria profesională obligatoriu și un feliator mezeluri foarte performant.

Ce trebuie să știi despre un feliator profesional?

Acesta este un dispozitiv versatil care poate fi folosit pentru a tăia rapid și ușor cârnați, salam, pește, brânză, fructe, legume și multe altele. Cu ajutorul unui feliator, este posibil să obții felii uniforme și îngrijite, care vor decora orice masă și sunt utile atunci, când pregătești la comandă diferite feluri de mâncare. Proprietarii de restaurante, cafenele, sushi barurile, fast-food-urile, pizzeriile, precum și multe alte tipuri de unități de alimentație publică, inclusiv magazinele cu raioane de mezeluri, ar trebui să își cumpere un feliator profesional de calitate.

Feliatorul este util în supermarketuri, nu doar în activitatea de vânzare către client a diferitelor tipuri de preparate din carne de tip mezel, ci și pentru  a se decora frumos vitrina în scopul atragerii consumatorilor și a impulsiona vânzările.

Modelele de feliatoare mezeluri profesionale pentru catering diferă în funcție de produsul pe care se intenționează a-l introduce în meniu, precum și de tipul de unitate HoReCa sau magazin ori raion de desfacere cu amănuntul al unor mezeluri.

Construcția unui feliator profesional

Modul său de proiectare este destul de simplu, în esență.

Un astfel de dispozitiv se compune dintr-un corp monolitic, un cuțit prezentat sub forma unui disc, o platformă situată într-un anumit unghi față de lama tăietoare și un recipient de colectare pentru feliile realizate de aparatul în cauză.

Operatorul poate selecta grosimea de tăiere adecvată pentru un anumit produs în parte, reglând poziția (unghiul) cuțitului în raport cu baza.

În general, un feliator profesional este echipat cu mai multe discuri de tăiere, ceea ce va permite să se aleagă parametrii optimi pentru prelucrarea alimentului ce urmează a fi feliat.

Mai trebuie precizat că există tăietoare universale (pentru mezeluri, brânză, legume etc.), dar și dispozitive pentru lucrul cu un singur produs (carne, pâine etc.).

Cum alegi un feliator mezeluri potrivit pentru unitatea ta de catering?

Este necesar să alegi un model sau altul de feliator și după alte criterii, alături de acela principal: scopul său. Alți parametri importanți sunt în acest sens și:

– modul de funcționare al feliatorului;

– productivitatea aparatului;

– gradul de participare umană la procesul de feliere.

Un exemplu în acest sens?

În acest sens, un aparat de feliere manual pentru cârnați este ieftin. Este destul de compact, iar mecanismul de tăiere este acționat de forța fizică a operatorului. Pare alegerea ideală, nu-i așa?

Totuși, un astfel de feliator nu este foarte convenabil ca productivitate, atunci când trebuie să se proceseze rapid o cantitate mare de alimente. Este nevoie de mult efort și timp consumat de o persoană, pentru a efectua această operațiune migăloasă într-o bucătărie profesională.

De aceea, nu este deloc de mirare că majoritatea proprietarilor de servicii alimentare preferă să își doteze unitatea mai degrabă cu un feliator electric, decât cu unul manual.

În cazul acestui dispozitiv modern automatizat pur și simplu trebuie setați parametrii de feliere și să se așeze produsul de secționat în aparat. Operatorul apasă un buton și procesul de obținere al unor felii perfecte este declanșat. Așa se obține calitatea dorită, dar se și reduce timpul ce este necesar pentru această activitate delicată de tăiere.

Pe site-ul tcromania.com există o selecție interesantă de feliatoare profesionale fabricate din material rezistent, care au o funcționalitate perfectă și îndeplinesc toate nevoile de feliere mezeluri dintr-o unitate de catering.

Prețurile pentru aceste feliatoare sunt accesibile, astfel încât achiziția unuia dintre ele va fi foarte profitabilă. Se primesc comenzi din toată România, deci nu ezita să îți dotezi și tu bucătăria cu un feliator mezeluri potrivit nevoilor tale actuale și de perspectivă imediată.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *