Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Trebuie sa alegi si tu un consult de gastroenterologie

De ce sa vii la gastroenterologie in Bucuresti

gastroenterologie

Ramura medicinei specializate in fiziologia si patologia tractului gastro-intestinal si a glandelor accesorii ale sistemului digestiv se numeste gastroenterologie. Gastroenterologii sunt specializati in prevenirea, diagnosticul si tratamentul bolilor esofagului, stomacului, intestinului subtire, duodenului, colonului, pancreasului, ficatului si vezicii biliare.

In majoritatea cazurilor, persoanele care suspecteaza ca au probleme gastro-intestinale se vor adresa farmaciilor in loc de specialisti. Cu toate acestea, automedicatia este doar o solutie pe termen scurt si, daca este utilizata necorespunzator, va poate agrava sanatatea. Pentru a diagnostica corect boala, este important sa mergeti la un consult de gastroenterologie. Numai un gastroenterolog profesionist poate face un plan de tratament cu adevarat eficient.

Ce simptome ar putea indica o boala a sistemului digestiv?

Manifestarile diferitelor boli care sunt de obicei ascunse legate de gastroenterologie includ:

  • Dureri abdominale cu sau fara arsuri la stomac sau dureri toracice, sughit;
  • Va simtiti rau si varsati;
  • Balonare, constipatie, diaree;
  • Modificari semnificative ale greutatii intr-o perioada scurta de timp (crestere sau pierdere in greutate);
  • Dificultati la inghitire (acest simptom poate masca probleme cu esofagul);
  • Oboseala, durere de cap, unghii fragile (pot indica deficit de fier in organism).

Daca observati oricare dintre simptomele de mai sus enumerate, se recomanda sa nu va auto-medicati, ci sa mergeti la un consult gastroenterologic pentru a determina cauza problemei si, eventual, pentru a incepe tratamentul potrivit nevoilor tale.

Unele lucruri pe care medicii nostri de gastroenterologie le recomanda, ar trebui sa va amintiti sa prindeti anumite probleme in avans.

Gazul cauzat de anumite alimente sau de alti factori este normal, dar nu ar trebui sa aiba un miros foarte neplacut si nici nu ar trebui sa fie foarte frecvent;

Ai grija de sanatatea ta! Faceti o programare in avans pentru specialistul in gastroenterologie Romgermed-Saint Lukas! Vino sa beneficiezi de experienta specialistilor medicali!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *