Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Trandafirii copăcei pot fi cultivați și în ghiveci

Există multe beneficii în creșterea trandafirilor în ghivece. Sunt ușor de întreținut, pot fi mutate pentru a obține cea mai bună lumină solară și reprezintă o completare excelentă pentru orice terasă sau balcon. Trandafirii tip copac sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să se bucure de frumusețea trandafirilor fără toată munca. Acești trandafiri pot fi găsiți într-o varietate de culori și dimensiuni, așa că sigur că va fi unul perfect pentru dvs.

Ce sunt trandafirii pomișori?

Majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu trandafirii care sunt cultivați în grădini, dar știați că trandafirii de copac pot fi cultivați și în ghivece? Trandafirii copacei sunt un tip de trandafir care este cultivat pe tulpină sau trunchi și pot aduce un plus frumos casei tale. Iată câteva sfaturi pentru cultivarea trandafirilor în ghivece:

Alegeți un ghiveci care are cel puțin 18 inci lățime și are găuri de drenaj. Umpleți ghiveciul cu un amestec de ghiveci de calitate și adăugați un îngrășământ cu eliberare lentă. Plantați butașul de trandafir.

De ce să crești trandafiri pomișori în ghivece?

Deși mulți oameni cred că trandafirii au nevoie de mult spațiu pentru a crește, există de fapt mai multe soiuri care se descurcă destul de bine în ghivece. Trandafirii tip copac sunt un astfel de soi. Sunt perfecți pentru grădini sau terase mici și pot fi cultivați chiar și în interior.

Trandafirii copăcei vin într-o gamă largă de culori, de la roșu clasic până la nuanțe mai neobișnuite precum galben sau albastru. Și pentru că sunt mai mici decât alte tipuri de trandafiri, sunt mai ușor de îngrijit și necesită mai puțină tăiere.

Cerințe de sol

Când vine vorba de sol, trandafirii pomișori nu sunt pretențioși. Vor crește în aproape orice tip de sol, atâta timp cât acesta este bine drenat. Aceasta înseamnă că le puteți crește atât în soluri nisipoase, cât și argiloase. Singurul lucru de reținut este că trandafirii copac au nevoie de mulți nutrienți, așa că asigurați-vă că vă modificați solul cu compost sau altă materie organică înainte de plantare.

Când cultivați trandafiri copacei în ghivece, asigurați-vă că utilizați un amestec de ghiveci special conceput pentru trandafiri. Aceste amestecuri conțin combinația potrivită de nutrienți și drenaj de care au nevoie trandafirii copac pentru a se dezvolta. Puteți adăuga, de asemenea, niște perlit sau vermiculit la amestecul de ghivece pentru a ajuta la drenaj.

Fertilizarea

Fertilizarea este un pas important în creșterea trandafirilor. Fără o fertilizare adecvată, aceștia nu vor prospera și chiar pot muri. Cel mai bun moment pentru a-i fertiliza este primăvara, chiar înainte de începerea unei noi creșteri. Cu toate acestea, dacă trandafirii tăi nu cresc bine, îi poți fertiliza și vara.

Trandafirii au nevoie de un îngrășământ de înaltă calitate, bogat în azot. Azotul ajută la promovarea creșterii verzi luxuriante. Puteți folosi un îngrășământ cu eliberare lentă sau un îngrășământ solubil în apă. Dacă utilizați un îngrășământ solubil în apă, asigurați-vă că urmați cu atenție instrucțiunile de pe ambalaj, astfel încât să nu suprafertilizați și să nu vă deteriorați trandafirii. Pentru a aplica îngrășământ, pur și simplu stropiți-l în jurul bazei plantei și udați-l bine.

Plantarea

Când vine vorba de plantarea trandafirilor pomișor, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont. În primul rând, asigurați-vă că vasul este suficient de mare. Aceștia au nevoie de spațiu pentru a crește, așa că un ghiveci prea mic va împiedica creșterea plantei. În al doilea rând, utilizați un amestec de ghiveci de bună calitate. Trandafirii au nevoie de nutrienți pentru a se dezvolta, așa că utilizarea unui amestec de înaltă calitate îi va ajuta să obțină nutriția de care au nevoie. În al treilea rând, udați în mod regulat. Asigurați-vă că verificați în mod regulat solul și udați când este uscat. În cele din urmă, nu uitați să fertilizați. Cu puțină grijă, te poți bucura de trandafiri frumoși în propria ta casă.

Îngrijirea pe timp de iarnă a ghivecelor cu trandafiri

Când vremea se răcește, mulți grădinari își pun ghivecele de trandafiri deoparte pentru iarnă. Dar, cu puțină grijă, îți poți păstra trandafirii înfloriți pe tot parcursul anului. Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea de iarnă a ghivecelor cu trandafiri:

1. Adu-ți ghivecele cu trandafiri în interior sau într-un garaj sau șopron pentru a le proteja de frig.

2. Udă-ți trandafirii în mod regulat, deoarece aceștia vor încă avea nevoie de umiditate chiar și în lunile mai reci.

3. Tundeți toate ramurile moarte sau pe moarte pentru a promova o nouă creștere în primăvară.

4. Fiți atenți la dăunători și boli și tratați în consecință dacă este necesar.

Trandafirii pomișor pot fi un plus frumos pentru orice terasă sau curte. Cu îngrijire adecvată, ei vor prospera și vă vor oferi ani de bucurie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *