Cluj News

Stiri online din Cluj

Top avantaje ale izolării podului sau mansardei casei  

Izolarea mansardei poate trece adesea neobservată, când vine vorba de etapele renovării sau construirii unei case. La urma urmei, este mai puțin probabil să petreci timp acolo decât în restul casei tale. Dar știai că izolarea corectă a unei mansarde ori a unui pod ar putea aduce beneficii gospodăriei și bunăstării familiei tale? Să aruncăm o privire la câteva beneficii uimitoare ale izolației.

1. O CALITATE  ÎMBUNĂTĂȚITĂ A AERULUI

Calitatea aerului care circulă prin casa ta este importantă pentru tine și familia ta. Poluanții din exterior, cum ar fi murdăria, mucegaiul și fumul, pot pătrunde în casa prin scurgeri sau o mansardă subizolată. Acești poluanți se acumulează în timp – riscați să aveți aer puternic nesănătos ce să pătrundă constant în propria locuință. Având o izolație adecvată, familia ta poate respira ușor. Vestea bună este că dacă instalați izolație nouă la mansardă, poluanții pot fi eradicați.

2. PREVINE DĂUNĂTORII ENERVANȚI

Izolarea adecvată poate împiedica dăunătorii să se cuibărească în pod. A avea cuiburi de dăunători în pod poate crea un mediu nesănătos pentru familia ta, cu excremente, animale moarte și deșeuri.

3. REDUCEREA ZGOMOTULUI

Izolația mansardei acționează ca o barieră de zgomot împotriva sunetelor din afara casei, adică în timpul furtunilor și ploilor abundente (ori a traficului de orice tip). Izolația ajută la atenuarea zgomotelor venite din exterior, ceea ce sporește confortul casei tale.

4. BUN PENTRU MEDIU

Izolarea adecvată reduce semnificativ amprenta de carbon, deoarece este utilizată mai puțină energie pentru a încălzi și răci casa. Puteți obține chiar și izolația de mansardă care conține materiale reciclate.

5. CREAȚI UN SPAȚIU UTIL

Sunt șanse să vă folosiți podul doar pentru depozitare, deoarece este prea cald pentru a rămâne acolo pentru perioade lungi de timp. Izolandu-ti mansarda, poți reduce temperatura și eventual sa creezi un spațiu util precum un birou sau un dormitor.

6. STABILIZEAZĂ TEMPERATURA CAMERELOR

Dacă casa ta este subizolată, ar putea provoca fluctuații de temperatură în întreaga casă. Pot fi resimțite temperaturi diferite în întreaga locuință, în camere diferite, ceea ce nu oferă prea mult confort familiei tale.

7. AFECTEAZĂ VALOAREA CASEI

Prin îmbunătățirea izolației mansardei, creșteți valoarea casei. Chiar dacă ați putea crede că podul nu este văzut de nimeni, izolarea unei mansarde noi și eficiente este un punct de vânzare pentru case.

8. SCADE FACTURILE LA ENERGIE

În România, păstrarea caselor răcoroase vara (sau calde iarna) reprezintă o mare parte din facturile noastre la utilități. Dacă casa nu este izolată sau este slab izolată, puteți ajunge să cheltuiți mai mulți bani pentru aerul condiționat sau centrala termică, încercând să mențineți o temperatură confortabilă, de-a lungul anului. Proprietarii de case au raportat o cantitate semnificativă de economii odată ce și-au izolat corect locuința.

9. BARIERĂ ÎMPOTRIVA UMIDITĂȚII

Un alt beneficiu al izolării mansardei este prevenirea ca vaporii de apă să provoace daune. Vaporii de apă infiltrați pot cauza putrezirea lemnului, mucegaiul etc.

10. REDUCEREA CONDENSULUI

Condensul în pod apare atunci când căldura de la casa ta ajunge în pod. Și realitatea este că majoritatea oamenilor nu observă că se întâmplă asta, până nu este prea târziu.

Cu o izolație eficientă a mansardei, vă puteți reduce semnificativ factura la utilități. Protejați-vă casa și asigurați-vă confortul familiei prin inspectarea izolației astăzi. Cere acum consultanță gratuită prin specialiștii Izolații Naturale și află totul despre izolarea cu fibre de lemn ori celuloză reciclată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.