Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

TEST RAPID LA ÎNDEMÂNA ORICUI

Un test rapid controlează pandemia

test rapid

Test rapid de antigen detectează infecția cu SARS-CoV-2 în faza acută. Prin urmare, este foarte important să decizi când să se efectueze testarea antigenului: cu cât se face mai devreme, cu atât este mai probabil ca rezultatele să fie foarte clare în stadiile incipiente ale infecției. Dacă testul se face la aproximativ cinci zile de la apariția simptomelor, se va obține un rezultat fals negativ în comparație cu testul RT PCR.

Acest test rapid presupune colectarea secrețiilor, de preferință din nas sau gât, și introducerea lor într-o soluție specială. Rezultatele pot fi citite în maximum 15 minute. Testele rapide de antigen sunt instrumente neprețuite pentru detectarea și controlul răspândirii virusului SARS-CoV-2 și pot beneficia de rezultatele acestuia într-o perioadă foarte scurtă de timp. Dacă rezultatele unui test rapid antigen sunt pozitive, se recomandă testarea RT PCR pentru a confirma rezultatele.

Testarea rapidă la o unitate medicală este recomandată pentru a obține rezultate concludente cu ajutorul personalului medical calificat. Dacă proba nu este colectată în mod corespunzător, rezultatele pot fi greșite.

Testarea rapidă a antigenului este recomandată în următoarele situații:

– O persoană a dezvoltat simptome asociate infecției cu COVID 19; testarea trebuie făcută cât mai curând posibil, de preferință în primele cinci zile de o încărcătură virală ridicată.

– Cineva a fost în contact direct cu o persoană confirmată pozitivă, deși nu prezintă niciun simptom; în acest caz, testarea trebuie făcută în termen de 7 zile de la expunere

– Există deja cazuri active de COVID 19; testarea rapidă a antigenului poate detecta prezența acestora rapid și precoce, izolând astfel cazurile

– Necesită monitorizare atentă în interior (școli, spitale etc.)

Testarea rapidă a antigenului este o metodă rapidă și ieftină de identificare și prevenire a infecției cu SARS-CoV-2 în populația generală. La fel ca testele RT PCR, testele cu antigen dezvăluie prezența virusului dacă acesta este prezent în organism. De menționat că dacă acest test antigen este pozitiv, nu exclude infectarea cu coronavirus sau alți factori din familia răcelilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *