Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Termoizolarea podului cu celuloză sau fibră de lemn – o soluție înțeleaptă pentru creșterea eficienței energetice

Izolația cu celuloză este o alternativă inteligentă la opțiunile clasice de pe piața din România. Aceasta, la fel ca varianta mai modernă numită fibră de lemn, oferă o soluție de izolare termică, ecologică, eficientă, non-toxică și accesibilă, care merită luată în considerare.

Protecția termică a unei locuințe este esențială; controlând durabilitatea casei, costurile de funcționare (de încălzire sau răcire) și confortul locatarilor. Azi, proprietarii de case au mai multe alegeri bune de făcut – materialele de izolare vin sub mai multe forme. Sunt pulverizate, capsate, suflate, bătute în cuie sau pur și simplu așezate. Alegerile pot fi dificil de cernut, dar izolația din celuloză trece drept un competitor puternic.

Standardul comun prin care se măsoară izolația, valoarea R, este nivelul de rezistență la fluxul de căldură. Valoarea R măsoară rezistența conductivă – capacitatea unui material de a împiedica fluxul de căldură de-a lungul lanțului continuu de materie care formează un material solid. Cea mai mare parte a căldurii unei case se pierde de obicei prin conducție. Celuloza, la fel ca multe materiale de izolare, oferă o valoare R asemănătoare cu alți competitori. Dar scurgerea de aer prin fisuri, goluri și spații este responsabilă pentru aproximativ o treime din pierderea medie de căldură a unei case. Celuloza este un excelent blocant de aer. Căldura și confortul se pierd și prin convecție; atunci când curenții de aer trec în interiorul casei, golurile peretelui sau mansardele,  căldura se mută în alte locații.  Celuloza bine instalată oferă o soluție eficientă termic, rentabilă și confortabilă.

Scapă aici de stresul facturilor pe timp de iarnă. Poți face economii chiar de peste 35% la încălzire după ce podul sau mansarda casei sunt izolate cu celuloză!

Celuloza este „verde”. Este realizată în proporție de 80% din hârtie de ziar reciclată post-consum. Fibra este tratată chimic cu compuși de borat netoxici pentru a rezista la foc, insecte și mucegai. Dacă toate casele noi ar fi izolate cu celuloză, aceasta ar elimina milioane de tone de hârtie de ziar din fluxul de deșeuri, în fiecare an. Celuloza câștigă puncte „verzi”, deoarece necesită mai puțină energie decât fibra de sticlă pentru fabricare – poate de 8 ori mai puțină energie.

Izolația cu celuloză este sigură. Tratamentul chimic îi conferă rezistență permanentă la foc. Testele independente confirmă că este sigură, iar celuloza este aprobată de toate normele de construcție. De fapt, mulți profesioniști consideră celuloza ca fiind mai sigură la foc decât fibra de sticlă. Această afirmație se bazează pe faptul că fibrele de celuloză sunt împachetate mai strâns, sufocând eficient cavitățile pereților de aer de ardere, prevenind răspândirea focului prin cavități.

Celuloza suflată poate fi instalată în structuri noi sau existente. Este populară în proiectele de modernizare, deoarece finisajele existente ale pereților nu sunt îndepărtate pentru a instala izolația. Este favorizată în aplicațiile la mansardă deoarece puteți sufla adâncimi nelimitate de fibre pentru a obține o acoperire profundă cu foarte puțină muncă.

 Iată ce beneficii te așteaptă:

  • Facturi mai mici la energie

Costuri mai mici nu doar iarna, ci de-a lungul întregului an! În plus, casa izolată cu celuloză „poluează” mai puțin!

  • Confortul pe primul loc

Vara, păstrezi mai ușor o ambianță perfectă și un microclimat excelent pentru tine și familia ta, în mod natural, fără echipamente costisitoare de aer conditionat.

  • Siguranță pentru familie, protețtie pentru mediul înconjurător

Izolația naturală cu celuloză nu conține produse sau substanțe volatile periculoase, folosind doar materii prime reciclate. În plus, ai certificare ECO.

  • Izolare fonică de excepție

În pod, la mansardă sau în camerele casei.

  • Ține focul, mucegaiurile, insectele și rozătoarele la distanță

Proprietati garantate de producator, dovedite de videourile de pe www.izolatiinaturale.ro și testate de mii de clienti în Europa!

  • Ușor de instalat

Celuloza se montează (prin pompare) rapid din exterior, fără mizerie în casă, curte sau pod. În câteva ore, totul este gata!

Descoperă garanția de 30 de ani pentru materiale și manoperă, la izolația cu celuloză, la IZOLAȚII NATURALE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *