Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

„Tareq Taylor: Arome scandinave” vine cu un nou sezon, în martie, la TV Paprika

Îndrăgitul bucătar suedez Tareq Taylor revine la TV Paprika cu al șaselea sezon al emisiunii sale îndrăgite, „Tareq Taylor: Arome scandinave”, începând cu luni, 4 martie, de la ora 18:00. Câte două episoade vor fi difuzate în fiecare zi.

Bucătarul-șef Tareq Taylor își continuă călătoriile și explorările gastronomice în țările scandinave și-i aduce pe telespectatori mai aproape de aromele Nordului. Seria este una specială, pentru că este filmată aproape integral în aer liber, având pe fundal peisajele naturale minunate ale Suediei, Norvegiei, Danemarcei și Finlandei.

În fiecare episod, Tareq stă la povești cu producători alimentari, proprietari de restaurante și experți locali despre pasiunea lor pentru ceea ce fac și secretele succesului lor în domeniul culinar. Desigur, Tareq și gătește pentru telespectatori, bucate magice și delicioase care îmbină ingredientele locale cu tehnicile sale culinare. Emisiunea sa e importantă și inedită pentru că pune reflectoarele pe o zonă gastronomică mai puțin cunoscută în lume: cea din partea de nord a Europei.

Tareq Frank Daoudi Taylor, în vârstă de 59 de ani, este un bucătar-șef și proprietar de restaurante de origine palestiniană. Are deja o carieră îndelungată în televiziunea suedeză, iar „Tareq Taylor: Arome scandinave” este ieșirea sa în lume, pe plan internațional. Taylor este pasionat de artele culinare, dar și de ideea de a da mai departe tehnicile și cunoștințele sale. Astfel, în 2014, el a deschis în Malmö restaurantul Kockeriet, cu un concept inedit: oaspeții își iau alimentele din anumite locuri în restaurant și ajută la pregătirea propriilor lor mese.

De asemenea, Taylor susține ateliere despre cultura culinară și despre călătoria sa de antreprenor și a primit premiul „Ambasador al orașului Malmö”, printre multe altele.

Bucătarul suedez de origine palestiniană activează de mult timp în lumea gastronomică în Suedia, a publicat nu mai puțin de șapte cărți de bucate de succes și a lansat propriile branduri de vin și gin, dar și compania OnePan care produce tigăi speciale. O altă componentă a „moștenirii” lui culinare este fiica sa, Ellen, care pare că-i merge pe urme. În 2015, ea a participat la ediția pentru copii a emisiunii „Masterchef” în Suedia, unde s-a clasat pe locul al treilea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *