Sutiene alăptare și cămașa alăptare pentru confortul tău și al bebelușului
Principala diferență între un sutien normal și un sutien alăptare este capacitatea de a expune un sân prin desfacerea cupei.
Pentru a expune sânul într-un sutien obișnuit, trebuie să desfaci dispozitivul de fixare al sutienului de pe spate, să ridici sutienul în sus, de exemplu, și aproape să-l scoți.
Cu sutiene alăptare, pur și simplu desfaci cupa din clemă, expunând sânul pentru alăptat. Cu astfel de sutiene alăptare poți hrăni bebelușul chiar și într-un loc public.
Recomandarea specialiștilor este să ai măcar un sutien de alăptare cu care să mergi la spital cu 2-3 săptămâni înainte de naşterea preconizată.
Nu trebuie să te gândești că imediat ce vei naște, laptele va veni imediat, iar sânul va deveni mai mare. În organism, după naștere, apar modificări hormonale, astfel încât sânul se poate schimba în orice formă – poate crește puțin sau foarte mult, în funcție de lactație.
Prin urmare, este mai bine să aștepți până când se stabilește lactația.
De câte sutiene alăptare am nevoie?
În timpul alăptării, mai ales la început, apar adesea scurgeri de lapte. Este absolut imposibil ca o mamă care alăptează să meargă într-un sutien ud, așa că trebuie să existe un alt sutien pentru schimb.
Până la sfârșitul primei sau a două săptămâni de lactație, dimensiunea sânului devine mai mult sau mai puțin stabilă. Atunci poți alege al doilea și eventual al treilea sutien alăptare.
Această lenjerie ar trebui să fie la fel de confortabilă ca un sutien prenatal. Elasticitate, elemente de fixare multiple, fără cusături, suport suplimentar.
Volumul cupei trebuie să fie suficient de mare pentru a se potrivi tampoanelor de igienă și a tamponului de colectare a laptelui.
Cupa unui sutien de alăptare ar trebui să fie desfăcută și ușor, ideal cu o mână (pe cealaltă vei ține copilul).
Poate fi o închizătoare în partea de sus a cupei – caz în care se deschide ca un plic. Alte modele au fermoar cu clapă pentru a nu ciupi sânul. Alege ce îți place mai mult și care îți este cel mai convenabil.
Cămașa alăptare
Cămașa pentru alăptare nu arată de obicei diferit de hainele normale. Cu toate acestea, cămașa alăptare este concepută în așa fel încât să-ți poți alăpta copilul rapid în timpul nopții.
Pentru că datorită orificiilor integrate pentru alăptare, nu trebuie să o ridici atunci când vrei să-ți alăptezi micuțul.
Cu o cămașă alăptare poți alăpta ușor și netulburată. Mamele care alăptează experimentează adesea disconfort atunci când poartă haine simple.
Cămașa alăptare – Avantaje
Cămășile de noapte prezentate pe mkp.ro au următoarele avantaje:
- Sunt din materiale naturale. Materialele și țesăturile sunt foarte moi, plăcute, hipoalergenice și naturale. Sunt potrivite chiar și pentru pielea sensibilă predispusă la erupții cutanate alergice și iritații.
- Convenabile de alăptat bebelușul. Cămășile de alăptare au o croială specială care îți permite să hrănești bebelușul în orice poziție și fără măcar să te ridici din pat.
- Nu restricționează mișcarea. Nu se leagă, nu constrâng mișcarea, sunt potrivite atât pentru purtat în casă cât și pentru dormit.
- Se simte moale și plăcut pe corp. Cămașa alăptare este moale, țesătura nu înțepă, nu freacă pielea, nu provoacă disconfort.
- Este uşor de pus și de scos. Materialele se întind bine și își păstrează forma, astfel încât cămașa alăptare poate fi îmbrăcată sau scoasă ușor și rapid.
- Stil elegant. Modelele sunt foarte moderne și frumoase. Se așează bine pe siluetă, pot fi destul de libere și spațioase, în funcție de cămașa alăptare pe care o alegi.
- Selecție mare de culori. Poți alege opțiunea și culoarea care îți place cel mai mult. Gama include atât opțiuni monofonice, cât și cu desene și printuri.
- Versatilitate. O cămașă alăptare poate fi purtată atât în primele luni după sarcina cât şi în lunile 6-9 înainte de a naște.