Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Stiti de ce becuri LED sunt cele mai cautate de pe piata?

Despre becuri cu led si eficienta lor

becuri led

In primul rand, denumirea acestor becuri LED provine din engleza „Light Emitting Diode”, care se traduce prin „Light Emitting Diode” in limba romana. De mentionat ca procesul de obtinere a luminii este foarte simplu. Acest fenomen se obtine prin polarizarea jonctiunii circuitului, intersectia celor doua materiale din structura acestui schelet tehnic.

Desi nu l-am mentionat inca, aceste becuri LED consuma foarte putina energie in comparatie cu orice alta forma de iluminare. In acest sens, iluminarea acestuia inseamna ca poluantii din fabrici si centrale electrice consuma mai putina energie electrica si folosesc mai putine resurse in ideea de a produce energie (petrol, carbune, lemn etc.).

De asemenea, atunci cand vorbim despre fabricarea becurilor cu LED, putem fi siguri ca nu se folosesc substante gazoase sau solide care ar aduce prejudicii nejustificate mediului daca acestea ar fi sparte sau depozitate necorespunzator.

Cat de economice sunt becurile LED?

E simplu! In mod clar, noile becuri LED de la Led Concept reprezinta un pas in performanta. Strict vorbind, acestea sunt mai economice decat cele mai importante becuri din generatiile anterioare.

In acest sens, mai multe studii au analizat doua astfel de becuri concurente si reprezinta tehnologii diferite. Ei precizeaza ca pentru a obtine 850 de lumeni de intensitate luminoasa, avem nevoie de un nou tip de bec care consuma 9 wati, in timp ce pentru generatia mai veche aceasta cantitate de lumina necesita in jur de 14-15 wati.

Poti fi mai prietenos cu mediul alegand becuri LED de la Electric Concept

In primul rand, asa cum am spus mai sus, aceste becuri LED consuma mai putin, deci necesita mai putina energie si, prin urmare, mai putine resurse ale pamantului pentru a obtine lumina. In plus, necesita mai putine resurse pentru fabricare decat alte tipuri si forme de iluminat.

Un alt argument in acest sens este ca noile becuri LED dureaza cu 5.000 de ore mai mult decat alte corpuri de iluminat din generatiile anterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *