Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Sterilizarea cateilor, solutia umana care previne inmultirea lor pe strazi

Cu totii ne-am lovit de problema cateilor fara stapan. Daca pentru un caine iubit de o familie, curtea sau apartamentul in care sta reprezinta casa si locul in care se simte in siguranta, pentru un caine fara stapan, casa este reprezentata de strada.

Strada este un mediu vitreg pentru orice animal. Multi catei ai strazii se imbolnavesc din cauza lipsei de mancare, sunt raniti in lupte cu alti caini sau sunt calcati de masini, viata lor fiind o uriasa provocare.

Singura solutie viabila, adoptata de numeroase alte tari si foarte eficienta este sterilizarea sau castrarea patrupedelor cu sau fara stapan.

Care sunt avantajele sterilizarii?

  • Permite reducerea si monitorizarea inmultirii necontrolata a cainilor fara stapan;
  • Previne gestatii nedorite ale cainilor cu stapan, care de foarte multe ori se finalizeaza prin abandonul puilor;
  • Are un impact major asupra confortului stapanilor, eliminand comportamentul nedorit al femelelor din timpul perioadei in care este in calduri;
  • Castrarea previne comportamentul agresiv, impulsiv si tutorial al masculului si diminueaza riscul de a fugi de acasa sau din lesa daca va intalni femele in calduri;
  • Elimina riscul de dezvoltare a unor boli, intalnite adeseori la caini si la pisici. Printre aceste boli se numara piometrul ( infectia uterului) si lactatia falsa;
  • Reduce riscul de dezvoltare a unor tumori mamare sau a unor tumori la organele reproducatoare ale femelelor.

Daca aceste avantaje nu sunt convingatoare, statisticile sunt, cu siguranta. Daca nu sunt sterilizati, o  singura pereche de caini poate sa dea nastere unui numar de peste 4000 de catei in sapte generatii, adica in mai putin de 4 ani.

Care este momentul potrivit pentru sterilizare?

La masculi, sterilizarea se poate face dupa varsta de 1 an, atunci cand organismul lor atinge maturitatea sexuala. La femele, sterilizarea poate sa fie facuta dupa varsta de 6 luni.

Love For Animals – Sterilizari Gratuite

Pentru foarte multi oameni, partea financiara este importanta. Chiar daca si-ar dori sa ia cele mai bune decizii in ceea ce priveste animalele lor de companie, nu pot sa o faca din cauza costurilor, care de multe ori sunt considerabile.

Love For Animals duce o campanie sustinuta de sterilizare gratuita, destinata tuturor cateilor si pisicilor din zonele rurale. Pentru a ne duce misiunea la bun sfarsit avem nevoie de un singur lucru: sustinere din partea tuturor celor care iubesc animalele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *