Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Stații de încărcare electrică – ce ar trebui să știi

O mașină electrică poate fi numită culmea transportului electric civil. Aceste mașini moderne oferă unei persoane nivelul de confort dorit și transportă la bord soluții tehnice inovatoare. Principalele elemente ale unei mașini electrice sunt: baterie + încărcător și invertor, care necesită stații de încărcare electrică, motor electric, transmisie (mai simplă decât la mașinile tradiționale), sistem de control electronic.

Principalul avantaj tehnic al mașinilor electrice față de mașinile pe combustibil este eficiența mai mare a motorului. Conform acestui indicator, motorul electric depășește de aproximativ zece ori motorul cu ardere internă (în special benzina).  Încărcătorul, ca și bateria, este situat la bordul mașinii. Încărcătorul cu invertor este proiectat în așa fel încât să fie posibilă încărcarea bateriei de la o priză electrică obișnuită, timpul necesar pentru aceasta fiind de câteva ore. Încărcarea completă a unui vehicul electric este mult mai rapidă și nu necesită control din partea proprietarului mașinii. Dacă este vorba de o stație de încărcare electrică pentru acasă, poți lăsa cu ușurință bateria la încărcat peste noapte și nu trebuie să-ți faci griji cu privire la siguranță.

Încarcă în siguranță

Stația de încărcare electrică oferă control complet asupra întregului proces de încărcare și evită situațiile de urgență. Stația este conectată cu un cablu separat, ceea ce elimină posibilitatea supraîncălzirii, așa cum se întâmplă la încărcarea dintr-o rețea de uz casnic de 220V, pe linia căreia pot fi conectați mai mulți consumatori simultan (de exemplu, o mașină electrică + electrocasnice).

Reduce timpul de încărcare

Stația de încărcare electrică îți va permite să încarci un vehicul electric cu curent de 16A sau 32A (3,7-22kW), care afectează semnificativ viteza de încărcare, spre deosebire de încărcare utilizând un cablu electric standard (de urgență) pentru mașină, care are de obicei o limitare a curentului de 8A – 14A.

Alegerea unei metode de montare

Stațiile de încărcare electrice sunt disponibile într-o varietate de opțiuni de montare, inclusiv suporturi de podea și de perete. Când alegi o stație de încărcare electrică, trebuie să selectezi cea mai bună opțiune de instalare pentru tine. Poți alege stații de încărcare electrică de pe site-ul volt.ro.

Design individual

Stațiile de încărcare sunt fabricate din material policarbonat rezistent la foc și rezistent la șocuri. Fiecare stație are zone pentru plasarea de autocolante decorative și poate fi decorată în stilul tău individual.

Urmărirea procesului de încărcare

Stațiile de încărcare sunt echipate cu un indicator LED, sub forma unui inel cu LED, care înconjoară priza (conector) și afișează starea procesului de încărcare a vehiculului electric. Experții pot selecta o stație de încărcare pentru casa ta,  luând în considerare posibilitățile rețelei electrice, caracteristicile vehiculului electric și dorințele tale personale. Stațiile de încărcare  sunt proiectate luând în considerare experiența mondială în domeniul infrastructurii, precum și luând în considerare specificul funcționării echipamentelor din România. Stațiile îndeplinesc toate cerințele standard, precum și normele și standardele Uniunii Europene în domeniul siguranței electrice, sunt certificate și au toată documentația necesară. Soluțiile magazinului online volt.ro sunt versatile și potrivite pentru încărcarea vehiculelor electrice. Astăzi poți cumpăra stații de încărcare:

·  pentru uz casnic;

·  pentru parcuri corporative;

·  pentru locuri publice;

·   pentru locuri cu concentrație mare de e / m.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *