Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Seria „Resident Evil”, în fiecare vineri din iunie, la FilmCafe

Luna asta, în fiecare seară de vineri, nu ratați întâlnirea cu Milla Jovovich, interpreta îndrăgitei Alice, curajoasa protagonistă din filmele „Resident Evil”, adaptări ale unei serii de jocuri intrate în istorie.

Vineri, 16 iunie, de la ora 22:00, AMC difuzează „Resident Evil 2: Ultimul război”, un film regizat de Alexander Witt și lansat în 2004. Alice (Jovovich) se trezește dintr-un somn lung și realizează că cele mai mari frici ale ei s-au îndeplinit între timp: strigoii însetați de sânge, pe care ea și o elită militară, acum anihilată, luptaseră să-i distrugă, au fost dezlănțuiți în orașul care înconjoară fabrica secretă a corporației Umbrella.

Alice descoperise că ea însăși este un experiment al corporației Umbrella și ia decizia de a-și upgrada corpul din punct de vedere bio-genetic, cu puteri și simțuri amplificate. Astfel, ea reușește să salveze un grup mic de oameni neinfectați din Raccoon City, inclusiv Jill Valentine (Sienna Guillory) și Carlos Oliveira (Oded Fehr) și împreună ei pornesc o nouă luptă disperată pentru supraviețuire. Lupta este contra-cronometru, pentru că Corporația Umbrella vrea să șteargă experimentul Raccoon City de pe fața pământului.

În vinerea următoare, 23 iunie, de la ora 22:00, e timpul pentru „Resident Evil: Dispariția”, film regizat de Russell Mulcahy. În acest nou film, lumea a fost complet devastată de experimentul cu Virusul-T, dezlănțuit de Umbrella Corporation. Peste tot, populația a fost transformată în cete de zombi cu apucături de prădători. Carlos Olivera (Oded Fehr) și L.J. (Mike Epps), împreună cu Claire (Ali Larter), K-Mart (Spencer Locke) și Betty (Ashanti), au adunat un grup de supraviețuitori deveniți echipă paramilitară, care traversează șoselele pustii ale deșertului.

În același timp, Dr. Isaacs (Iain Glen) o caută pe eroina tuturor, Alice (Jovovich), care, în urma unor experimente la care a fost supusă, are acum puteri și simțuri supranaturale.

Iar în ultima vineri a lunii, 30 iunie, de la ora 22:00, vedem ultimul film din serie: „Resident Evil: Răsplata”. Producția este regizată de Paul W.S. Anderson. Lumea este în continuare devastată de Virusul-T eliberat de Umbrella Corporation. Populația a fost transformată în strigoii agresivi care ucid tot ce mișcă. Alice (Jovovich) este în continuare singura care poate salva lumea.

Ea se trezește într-un buncăr impenetrabil, acolo unde se desfășoară alte experimente sinistre concepute de Umbrella. Alice colaborează cu o echipă de comando de elită, împreună cu care își croiește drumul prin ruinele din Tokyo, New York, Moscova și Washington, D.C. Pe drum ea va avea o serie întreagă de revelații stupefiante, care îi schimbă perspectiva legată de amploarea problemei. Din distribuție fac parte și Fan Bingbing, Michelle Rodriguez, Sienna Guillory și Boris Kodjoe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *