Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Septembrie e luna despre importanța naturii și animalelor, la JimJam

„Bobiță și Buburuză”, „Pădurarul Leo și Animalele sălbatice” și „Taina și Gardienii Amazonului” sunt alese special pentru a împărtăși cu cei mici lecții despre protecția mediului, informații despre animale și cum să ai grijă de ele, ce înseamnă să fii jucăuș și în același timp să respecți mediul înconjurător, plin doldora de minuni.

În fiecare dimineață, de la ora 7:55, și din nou de la ora 15:05, sunt programate episoade din „Bobiță și Buburuză”. Cele două personaje din titlu au parte de tot felul de aventuri minunate, în câteva episoade consecutive. Animația produsă de un studiou din Ungaria adaptează o serie de mare succes de cărți pentru copii scrise de Bartos Erika. Un sezon are episoade lungi de cinci minute, care sunt compilate pentru a forma un film. Primul „film” de acest tip este al treilea cel mai vizionat film din istoria Ungariei.

Bobiță și Buburuză sunt cei mai buni prieteni din lume și în fiecare episod învață câte câte o lecție nouă despre prietenie, despre ce înseamnă să fii bun și despre viață. Serialul a primit o mulțime de premii internaționale, de la Festivalul Internațional de Film pentru copii de la Jiangyin, în 2011, la festivalul italian Cartoon Club Animation și la festivalul de animație Kecskemét.

Apoi, de la orele 8:15, 15:40 și 19:00, e timpul pentru „Pădurarul Leo și Animalele sălbatice”.  Leo este un aventurier altruist cu o inimă de aur, căruia îi pasă nespus de animalele sălbatice și de locurile exotice în care locuiesc acestea. Cei mici li se pot alătura lui Leo și prietenilor săi în timp ce pleacă în aventuri interesante în întreaga lume și explorează locații exotice și învață fapte amuzante despre animale și natură.

Cu ajutorul cățelușului lui plin de loialitate, Hero, al surorii sale Katie, și cu sprijinul pădurarului adult Rocky, pe care Leo îl consideră cel mai tare pădurar din istorie, Leo este liber să spună „da!” oricărei aventuri îi iese în cale. El are oportunitatea de a salva animale aflate în pericol, de a căuta și (evident) de a găsi animale pierdute.

Și, în finalul acestui bloc dedicat naturii și animalelor, cei mici nu vor dori să rateze „Taina și Gardienii Amazonului”, difuzat de la 8:44 și 16:08. Așa cum ne dezvăluie și titlul, acest serial de animație se petrece în Amazon și spune povestea Tainei și a gardienilor Amazonului, care sar mereu în apărarea pădurii, atunci când este nevoie de ei.

Serialul brazilian o are în centru pe Taina, o fetiță indigenă care explorează cu bucurie și fără frică pădurile tropicale din Amazon. Alături de prietenii ei, maimuțica Catu, regele vulturilor Pepe și ariciul Suri au parte de nenumărate aventuri împreună, în slujba vieții din sălbăticie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *