Cluj News

Stiri online din Cluj

Responsabilitatile unui business analist si importanta unui curs de perfectionare

Cariera de business analist este foarte ravnita la momentul actual. Analiza mediului de afaceri a devenit un subiect de maxim interes care preocupa atat companiile mijlocii si mari, cat si clientii acestora. Analistul de business este angajatul din cadrul acestor companii care are un rol important in procesul de analiza.

Fiind o practica inca tanara, este important ca viitorii analisti de business sa urmeze si un curs de perfectionare pentru a sti care ii sunt responsabilitatile si cum poate face diferenta intre succesul si esecul unei organizatii.

Rolul unui business analist pentru obtinerea succesului unei companii

Un business analist este un pion foarte important pentru orice companie, indiferent de amrimea acesteia si de importanta pe care o are in domeniul de activitate. Practic, acest pion important este persoana care ofera solutii pragnatice menite sa influenteze modul in care reprezentantii afacerilor actioneaza, dar si persoana care controleaza, antreneaza lucrurile sa mearga intr-o directie corecta si investigheaza toate solutiile posibile.

Acest specialist modern intelege complexitatea mediului de afaceri si necesitatea schimbarii care articuleaza nevoia de imbunatatire a modului in care compania opereaza. In plus, analistul de business faciliteaza procesul de implementare si de shimbare si defineste solutia care maximizeaza beneficiile si reduce in mod semnificativ costurile.

Modul in care actioneaza un business analist si atributiile acestui specialist

Analistul de business este o persoana foarte implicata in toate nivelurile functionale ale companiei si va avea o contributie semnificativa in aceste procese, implementand strategia de business, dar si definind obiectivele si cerintele de pe piata de afaceri.

De asemenea, acest analist va actiona intocmai ca si un mediator si va facilita comunicarea intre departamente, intre actionari si business, asigurandu-se ca viziunea afacerii este transparenta, inteleasa clar si transmisa mai departe.

Ceea ce inseamna ca analstul de business ajuta compania pentru care lucreaza sa aplice principiile de analiza care asigura succesul in domeniul in care actioneaza. In ultimii ani, din ce i ce mai multe companii acorda o importanta mare rolului pe care il are un business analyst si incearca sa creasca gradul de implicare al specialistului in dezvoltarea diferitelor proiecte.

Analistul are si rol de negociator si asigura legatura intre echipe, rezolvand conflictele ce pot sa apara pe parcurs si creand un compromos, astfel incat proiectul pe care il coordoneaza sa nu fie pus in pericol.

Obiectivele pe care trebuie sa le ideplineasca un business analist includ identificarea nevoii reale a afacerii, definirea scopului si valorii acesteia, analizarea, planificarea si monitorizarea cerintelor, luand in calcul anternativele, precum si facilitarea si rezolvarea conflictelor intre departamente si echipe si evaluarea impactului business-ului si costurile implicate.

Pentru a ocupa un astfel de post in cadrul unei companii, persoanele interesate pot urma un curs de analist de business astfel incat sa poata avea si pregatirea adecvata pentru a putea avansa in cariera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.