Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Reciclarea cutiilor din carton: ghid practic

Studiile arată că foarte mulți oameni de pe întreaga planetă aleg să transforme lucrurile pe care le folosesc în deșeuri, fără să ia în calcul reciclarea sau valorificarea acestora. În timpul pandemiei, din cauza numărului impresionant de mare de cumpărături online, cutiile din carton au devenit tot mai des utilizate pentru livrări. Din păcare, majoritatea acestor cutii ajung la gunoi. De aceea, este mai important ca niciodată să înveți cum să reciclezi cartonul în mod corect.

Prin valorificare deșeuri carton vei reuși să contribui la reducerea poluării, dar vei putea și să privești problema reciclării dintr-o altă perspectivă. Astfel, este important să reciclezi cartonul în mod corect și să integrezi această activitate în rutina zilnică. 

De ce există un număr atât de mare de ambalaje?

 Ambalarea excesivă este o problemă care necesită mult mai multă atenție decât până acum. Foliile cu bule, pachetele cu buzunare de aer și cutiile așezate în alte cutii mai mari sunt obiecte pe care foarte mulți furnizori de produse le folosesc chiar și când nu este cazul. Chiar dacă această ambalare în exces are sens pentru protejarea produsului, există alte metode mai prietenoase cu mediul care ar trebui integrate în politica de funcționare a companiilor care livrează produse. 

Metode pentru reciclare rapidă și eficientă

Pentru a recicla corespunzător cartonul (sau orice alte materiale reciclabile), în primul rând trebuie să te asiguri că respecți normele locale. Așadar, ai nevoie de coșuri speciale pentru colectare selectivă, în așa fel încât să poți sorta materialele. Ține cont de faptul că amestecarea diferitelor obiecte poate să compromită un transport întreg. 

Reciclarea poate să aibă un efect pozitiv asupra mediului, însă doar atunci când este făcută în mod corespunzător. Astfel, dacă nu ai idee cum se face reciclarea, cel mai bine ar fi să apelezi la firme specializate pentru a obține rezultatele dorite. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *