Cluj News

Stiri online din Cluj

Periuță electrică versus periuță clasică. Ce alegi?

Au apărut numeroase tipuri de paste de dinți pe piață, atât electrice, cât și manuale. Alegerea periuței de dinți fiind foarte importantă pentru a avea o dantură frumoasă și sănătoasă. 

Periuța electrică a câștigat din ce în ce mai mult teren, oferind un periaj mai eficient decat cea clasică pentru că îndepărtează placa bacteriană, reduce petele, curăță foarte bine limba, are grijă de sănătatea gingivală, reduce inflamațiile gingivale și este mai ușor de utilizat, potrivită și pentru persoanele cu aparat dentar sau în vârstă.

Periuța clasică presupune un cost mai scăzut, ai control asupra modului în care-ți periezi dinții, nu ocupă foarte mult spațiu în baie, nu au nevoie de baterii și pot fi transportate foarte ușor. 

Indiferent de ce model alegem, periuța trebuie să aibă perii moi, aceștia sunt flexibili și curăță eficient zona de la baza dinților, fără să rănească gingia, iar capul să fie mic, pentru a pătrunde și în locurile greu accesibile. 

Periajul trebuie să aibă loc de două ori pe zi și să dureze două minute dacă folosești o periuță electrică și între 3 și 5 minute în cazul unei clasice. Ține cont cu strictețe de acest timp pentru că doar așa dinții tăi vor și sănătoși și nu vei avea nevoie de foarte multe vizite la mediul dentist pentru diverse afecțiuni. 

În plus, este foarte important și ce mănânci, evită dulciurile și băuturile care pot să-ți păteze dinții. 

Așadar, dacă vrei să ai dinții curați, frumoși, sănătoși și fără carii, alege o periuță electrică de calitate de aici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *