Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Patru aspecte pe care să le iei în considerare pentru a avea mașina mereu funcțională

Modul în care funcționează mașina noastră ne influențează starea de spirit din fiecare zi. Oricând avem de-a face cu o defecțiune tehnică, cei mai mulți dintre noi sunt triști și fără chef, întrucât se simt nevoiți să meargă la service-urile auto unde plătesc destul de mulți bani pentru soluționarea defecțiunilor apărute. Cu toate acestea, foarte multe dintre reparațiile din ziua de astăzi pot fi evitate prin prevenirea apariției defecțiunilor tehnice. Nu spunem noi, ci specialiștii în domeniu, care scot în evidență faptul că stă în responsabilitatea fiecărui șofer să aibă grijă de mașina pe care o conduce. În timp ce aspectul exterior este deseori soluționat printr-o simplă vizită la spălătoria auto, interiorul ne poate da bătăi de cap. Rămâi alături de noi și descoperă, în decursul rândurile următoare, patru aspecte pe care să le în considerare pentru a avea mașina mereu funcțională!

  1. Înlocuiește anvelopele de vară cu cele de iarnă de fiecare dată când este cazul

Nu este un secret faptul că, pe piață, există două categorii mari de anvelope pentru autoturisme. În timp ce cele de iarnă sunt imperios necesare să fie montate odată cu instalarea unei temperaturi care se situează sub 7°C, cele de vară se adresează vremii calde. Acestea pot fi instalate atunci când valoarea din termometru depășește 7°C. La ora actuală, nu este deloc dificil să înlocuim anvelopele, întrucât există numeroase service-uri auto profesionale la care putem apela. Cu toate acestea, prețul acestora și a serviciului per total poate să depășească bugetul pe care îl avem la dispoziție foarte ușor, sens în care este cazul să ne orientăm după soluții. Una dintre acestea prevede achiziționarea unui set de anvelope sh ieftine direct de pe Stoykanvelope. În ceea ce urmează, singur lucru de care mai avea nevoie este un mecanic auto foarte priceput sau de o persoană cu experiență. Întrucât schimbarea anvelopelor în funcție de anotimpul în care ne aflăm este o prevedere regăsit în legislație rutieră, fiecare șofer are obligativitatea de a o pune în aplicare.

  • Menține curat în mașină, indiferent de destinație

Pentru foarte mulți dintre șoferi, mașina este un element indispensabil pentru fiecare zi. Cu ajutorul acesteia, ei se deplasează către serviciu, acasă sau pentru a desfășura diferite activități necesare copiilor. Cu toate acestea, mașina ajunge să fie deseori mediul în care mâncăm prânzul sau ne bucurăm de câteva gustări dintre mese. Imediat ce finalizăm de mâncat, ceea ce ne rămâne ajunge să fie ascuns în locuri mai puțin vizibile în interiorul mașinii. Astfel, uităm de ambalaje, recipiente și multe alte lucruri, considerate elemente care ar fi trebuit să fie aruncate la gunoi. Totalitatea acestora nu fac altceva decât să aducă mizerie în mașină. Din fericire, există o soluție foarte ușoară și viabilă la care putem apela. Un coș de gunoi cu dimensiuni scăzute este capabil să ne ofere toate avantajele scontate. Atunci când introduci și un sac de gunoi în interiorul lui, inclusiv pasagerii tăi vor fi îndemnați, în mod instinctiv, să depoziteze orice ambalaj sau recipient direct în coșul de gunoi.

  • Păstrează farurile mașinii tale albe

Atunci când ninge, plouă, fulgeră sau este caniculă, printre primele elemente ale mașinii care sunt direct afectate sunt farurile. Acestea ajung să se îngălbenească și, dacă nu sunt tratate corespunzător, pot inclusiv să afecteze vizibilitatea bună a mașinii tale. Altfel spus, ori de câte ori ești pe carosabil și conduci, te poți confrunta cu probleme în ceea ce privește vizibilitatea pe parcursul nopții. Pentru a te asigura că farurile mașinii tale sunt albe și nu se îngălbenesc, este imperios necesar să ai în mod constant grijă de acestea. Procesul nu este deloc unul greu – vei avea nevoie de o pastă de dinți albă, o periuță de dinți veche și o lavetă umedă. Începe prin a aplica o cantitate mică de pastă de dinți pe periuță, pe care să o folosești, prin mișcări circulare, pe fiecare far în parte. Este foarte important să ai în vedere presiunea pe care o aplici pe faruri, în așa fel încât să nu le afectezi. De asemenea, imediat ce finalizezi procesul de curățare, folosește o lavetă umedă pentru a elimina excesul și orice rămășiță de pe urma curățeniei. Astfel, te vei putea asigura mereu că mașina ta este mereu funcțională, în special în ceea ce privește vizibilitatea acesteia pe timpul nopții.

  • Curăță, în mod constant, interioarele mașinii tale

Nu este un secret faptul că aspectul interiorului mașinii este cel care ne îndeamnă să ne bucurăm și să avem până și mai multă grijă de autoturismul pe care îl conducem. Atunci când aceasta este utilizată pe o perioadă mai lungă de timp, în special în decursul a mai multor ani, interioarele mașinii nu mai sunt la fel de aspectuoase și strălucitoare. O soluție foarte eficientă și ieftină la această problemă este reprezentată de uleiul de măsline. Aplică doar câteva picături pe o lavetă și începe, prin mișcări circulare, să cureți fiecare interior al autoturismului în parte. Cu toate acestea, nu uita să eviți pe cât posibil tapițeria, pentru a nu o păta.

Menținerea mașinii tale mereu într-o stare funcțională este un aspect care poate să devină realitate foarte ușor, chiar la tine acasă. Asigură-te că ai mereu grijă de interior, punând în aplicare toate recomandările exprimate mai sus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *