Obiective turistice Romanesti pe care sa nu le ratezi in 2022
In Romania, o locatie unica este reprezentata de Lacul Rosu, aceasta statiune fiind cunoscuta pentru peisajele montane vesnic verzi si pentru aerul curat.
Fiecare persoana ce isi doreste sa aiba parte de o vacanta unde sa se recreeze in mijlocul naturii, atunci Lacul Rosu se dovedeste a fi destinata perfecta.
Stresul zilnic isi pune amprenta asupra starii noaste de sanatate fizica si psihica, ceea ce inseamna ca avem nevoie deseori de clipe de relaxare.
Inca din anii 1900, zona s-a dezvoltat din ce in ce mai mult, ca urmare a turismului balnear-recreativ.
Pentru a ajunge la Lacul Rosu, va trebui mai intai sa trecem prin Cheile Bicazului, iar pe parcursul celor 6 km de sosea, vom observa cheile spectaculoase din Carpatii Orientali.
Vorbim despre un ansamblu turistic unic, ce face legatura dintre Moldova si Transilvania.
Lacul Rosu s-a format in anul 1837, fiind un lac de baraj natural, ce se afla la o altitudine destul de inalta, de aproximativ 983 metri.
Din cauza cantitatilor foarte mari de precipitatii, coasta nord-vestica a muntelui Ghilcos s-a prabusit, inchizand zona Vaii Verechesului, unde existau mai multe rauri cu un debit semnificativ. Prin oglinda apei, inca se mai pot zari trunchiurile de brazi ce au fost inundate de catre lac.
Vorbim despre cel mai mare lac montan din Romania, iar denumirea sa provine de la Paraul Rosu, ce aduce aluviuni rosiatice, ce contin hidroxizi de fier.
Sa nu uitam ca acum 200 de ani, in locul lacului se afla o padure de conifere, ce astazi este scufundata complet.
In zona Bicazului, exista numeroase obiective turistice, printre care se numara si Lacul Sfanta Ana.
Vorbim despre unicul lac de tip vulcanic din intreaga noastra tara si se situeaza la o altitudine de 946 m.
Cheile Varghisului reprezinta o arie protejata la nivel national, fiind localizate pe teritoriul judetelor Harghita si Covasna.
Biserica de lemn din Varghis se afla in judetul Covasna, in localitatea cu acelasi nume. Aceasta a fost inclusa pe lista monumentelor istorice din Romania, deoarece are o datare inca din anul 1807.
Poiana Narciselor de la Vlahuta se afla in apropierea Lacului Rosu, fiind o arie protejata din Romania.
Desi poarta denumirea de Poiana a Narciselor, aici regasim si alte specii de flori, in functie de anotimp.
Persoanele ce ajung in zona Lacului Rosu, nu ar trebui sa rateze nici Castelul Lazarea, renumit pentru arhitectura sa medievala. Vorbim despre o resedinta nobiliara foarte cunoscuta, construita in secolul al XVII-lea.
Pentru a intra in curtea castelului, va trebui sa trecem prin turnul de poarta, aflat in partea sudica.
Lacul Ursu, Sovata.
Lacul Ursu reprezinta o destinatie ideala de vacanta, deci atunci cand ne planificam un sejur in zona Bicaz, atunci trebuie sa trecem pe lista noastea si aceasta locatie.
Vorbim despre un lac de tip heliotermic, deci apa acestuia este utilizata in scop terapeutic, pentru tratarea numeroaselor afectiuni.
Asadar, daca inca nu ai vizitat Cheile Bicazului si Lacul Rosu, atunci ar fi momentul sa iei in considerare aceasta zona, pentru viitorul tau concediu.