Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Nume de domeniu vs Gazduire web: Care sunt diferentele?

Sunteti confuz cu privire la diferenta dintre nume de domeniu vs gazduire web? Ei bine, aveti nevoie de ambele pentru a crea un site web. Numele dvs. de domeniu este adresa permanenta a site-ului dvs. pe Internet, iar gazduirea dvs. web este serviciul care face accesibil website-ul dvs. in mediul online.

In cele ce urmeaza vom explica diferentele intre cele doua mai in detaliu si va vom oferi cateva sfaturi pentru a obtine un nume de domeniu si un serviciu de gazduire web.

Ce este gazduirea web?

Site-ul dvs. web este format dintr-un numar de fisiere, foldere si date. Pentru ca vizitatorii sa poata vizualiza site-ul dvs., aceste informatii trebuie sa fie plasate pe un server (un computer) pe care vizitatorii il pot accesa. Acesta este locul in care serverele de gazduire web joaca un rol. Ele stocheaza fisierele site-ului dvs. si permit vizitatorilor accesul la acesta.

Pentru a intelege cum sa gazduiti un site web, ar trebui sa stiti ca un server web este oarecum similar cu computerul de acasa dar este creat special pentru a stoca site-uri web. Este mereu pornit si conectat continuu la Internet.

Gazduire web vs Centru de date

Termenul „gazduire web” se refera, de obicei, la serverul care gazduieste site-ul dvs. sau la compania de gazduire care va inchiriaza acel spatiu pe server.

Centrul de date se refera de obicei la centrul utilizat pentru a gazdui serverele. Un centru de date este o cladire foarte mare echipata cu surse de alimentare redundante sau de rezerva, conexiuni redundante de comunicatii de date, echipamente de control climatic – de ex. aer conditionat, sisteme de stingere incendii si dispozitive de securitate.

Ce este un nume de domeniu?

Un nume de domeniu este adresa site-ului dvs. de pe web si ii ajuta pe vizitatori sa va gaseasca. Este adresa site-ului dvs. pe care oamenii o introduc in bara de adrese URL a browserului pentru a va vizita site-ul. Exemple de nume de domenii sunt Google.com, Yahoo.com, HostX, etc.

Numele de domenii faciliteaza utilizatorilor sa-si aminteasca numele site-ului web. Acesta este unul dintre motivele pentru care este important sa alegeti un nume potrivit pentru site-ul dvs.

Numele de domeniu nu este ceva fizic pe care il puteti atinge sau vedea. Este un sir de caractere care confera site-ului dvs. o identitate. Toate numele de domenii sunt unice. Aceasta inseamna ca poate exista un singur hostx.ro in lume. Nu puteti inregistra un nume odata ce este inregistrat de altcineva (ICANN coordoneaza aceste adrese unice).

Pentru a detine un domeniu, va trebui sa-l inregistrati la un registrar de domenii web, cum este HostX.

Nume de domeniu vs Gazduire web: Principalele diferente

Desi numele de domenii si gazduirea web sunt adesea achizitionate impreuna, ele sunt de fapt doua lucruri diferite.

Principalele diferente intre numele de domeniu si gazduirea web:

  • Gazduirea web este locul in care fisierele site-ului dvs. sunt stocate, un nume de domeniu este adresa acelei locatii de stocare.
  • Nu puteti crea un site web fara a cumpara mai intai un nume de domeniu desi puteti avea un nume de domeniu fara a crea un site web.

De unde cumparati un nume de domeniu si/sau gazduire web?

Pe piata exista mai multi registrari de domenii web si furnizori de gazduire web. Cea mai simpla optiune este sa achizitionati atat numele de domeniu cat si gazduirea web de la acelasi furnizor.

Unul dintre motivele pentru care utilizatorii confunda numele de domenii si gazduirea web este ca adesea ambele sunt oferite de acelasi furnizor de servicii. Si aceasta este o buna practica deoarece:

  • Este cea mai simpla solutie, mai ales cand sunteti un incepator in mediul online
  • Puteti gestiona in mod convenabil domeniul si gazduirea web de la acelasi furnizor atunci cand site-ul dvs. este functional
  • Conectarea numelui de domeniu la serverul gazda este mai simplu de efectuat daca este gestionata de aceeasi companie

HostX este o astfel de companie care ofera ambele servicii, permitandu-va sa gestionati ambele servicii dintr-un singur cont.

Altii prefera sa achizitioneze numele de domeniu si gazduirea web de la furnizori separati. Acest lucru se poate datora:

  • Dorintei de a rezerva doar un nume de domeniu, fara intentia de a construi un site web
  • Persoana in cauza detine deja un nume de domeniu si necesita doar gazduire web
  • In virtutea ideii ca trecerea de la o companie de gazduire web la alta este mai usoara atunci cand domeniul este inregistrat la o terta parte

Obtineti un nume de domeniu si gazduire web chiar astazi

Numele de domenii si gazduirea web sunt doua lucruri diferite. Cu toate acestea, aveti nevoie de ambele atat pentru a crea un site web, cat si pentru ca acesta sa fie pe Internet si pentru ca vizitatorii sa il acceseze. Ca sa recapitulam:

  • Gazduirea dvs. web este motorul care alimenteaza site-ul dvs. si care stocheaza fisierele acestuia.
  • Numele dvs. de domeniu este adresa permanenta a site-ului dvs. pe Internet.

Cel mai simplu mod de a incepe cu ambele este de a alege solutiile HostX. Cu HostX puteti sa inregistrati un nume de domeniu web la cele mai mici preturi, rapid si in siguranta. Avand la activ peste 20.000 domenii inregistrate din 2002 si peste 1.000 extensii noi de domenii disponibile pentru inregistrare, HostX este partener autorizat RoTLD pentru inregistrarea domeniilor .ro.

Pentru o administrare facila si rapida,  pentru fiecare domeniu inregistrat exista o interfata de administrare. Asiguram protectia confidentialitatii (protectie whois) pentru a garanta siguranta datelor dvs. prin inlocuirea lor cu unele generice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *