Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Mașină nouă vs. mașină second hand. Care este opțiunea mai bună?

Proprietarii de mașini trebuie să aleagă autoturismul în funcție de nevoile proprii și, desigur, în funcție de posibilitățile financiare. O mașină nouă strălucitoare ar fi atrăgătoare, însă de multe ori nu îți permiți să faci o astfel de achiziție și, inevitabil, te îndrepți către o mașină la mâna a doua, mai ieftină, dar uzată și, de obicei, cu numeroase probleme și cu reparații pe care va trebui să le achiți tot din buzunarul tău. În acest articol vei descoperi o scurtă dezbatere și argumente pro și contra mașinilor noi și a celor second hand. 

Mașinile noi, mai sigure

Mașinile noi vin cu cele mai noi caracteristici de siguranță și de fiabilitate dar, desigur, costurile pentru acestea sunt întotdeauna mai mari, atât la achiziție, cât și referitor la costurile de întreținere. Când trebuie să alegi între o mașină nouă și o mașină uzată, ia în considerare costurile continue de întreținere, reparații, combustibil și asigurare. Dacă decizia ta înclină fără dubii înspre o mașină nouă, însă nu îți permiți să o achiți, ia în calcul și varianta de leasing, o modalitate mult mai convenabilă inclusiv din punct de vedere financiar. Un leasing financiar vine cu multiple avantaje și îți permite să te răzgândești atunci când contractul cu furnizorul s-a încheiat.

Costuri de întreținere mai mici în cazul mașinilor noi

Chiar dacă prețul de achiziție a unei mașini second hand este cu siguranță mai mic decât cel al unei mașini noi, problemele și costurile ridicate o să apară pe parcurs din cauza uzurii mașinii deja folosite de alte persoane. Așadar, atunci când vrei să cumperi o mașină, indiferent de starea acesteia, cel mai bine ar fi să iei în calcul și costurile viitoare, nu doar cele de la momentul cumpărării ei. 

Garanție pentru mașinile noi

Garanția este un avantaj major pe care îl au mașinile noi, deoarece vei fi scutit de plata multor reparații care pot să apară pe parcurs. Așadar, întotdeauna este bine să îți iei această măsură de siguranță și, dacă ai posibilitatea, să investești într-un autovehicul nou care să beneficieze de o garanție cât mai îndelungată. Desigur, nu uita că atunci când cumperi o mașină second-hand certificată de la un dealer, atunci este posibil să obții pentru ea o garanție care extinde garanția originală a producătorului.

Subvenții atractive

În cazul în care dorești să cumperi o mașină electrică, statul român oferă o subvenție consistentă care te poate ajuta semnficativ pentru a achiziționa automobilul. De asemenea, mulți producători și dealeri auto oferă programe de finanțare cu dobândă scăzută sau fără dobândă dacă ai un credit bun. Acest lucru poate face chiar mai puțin costisitoare finanțarea unei mașini noi decât a uneia uzate.

Avantajele leasingului

Dacă ai decis că ai nevoie de o mașină nouă, varianta de leasing este una pe care ar trebui să o iei în calcul deoarece este mai rentabilă datorită ratelor lunare mai mici. De asemenea, contractele de leasing se bazează pe un principiu de închiriere pe o anumită perioadă de timp stabilită de comun acord, perioadă la finalul căreia poți să iei decizia de a renunța la mașina respectivă sau chiar de a o cumpăra la un preț stabilit în contractul inițial. 

Această opțiune îți dă și oportunitatea de a schimba mașina o dată la câțiva ani și de a beneficia de costuri de întreținere reduse, deoarece garanțiile obișnuite de aproximativ 3 ani acoperă în mare parte reparațiile necesare în acest interval de timp. 

O mașină nouă te poate costa mai puțin în ceea ce privește reparațiile, cel puțin în primii câțiva ani, în timp ce o mașină uzată te poate costa mai mult pentru întreținere, dar vine cu mai puține dobânzi la un împrumut dacă alegi plata cash. Așadar, atunci când cumperi o mașină, indiferent de starea acesteia, trebuie să ții cont de toate variabilele și de toate aspectele, în așa fel încât să iei o decizie convenabilă și rentabilă pe termen lung. Opțiunea de leasing este una tot mai populară datorită avantajelor pe care le are și deoarece presupune costuri ceva mai mici, așa că nu trebuie nici aceasta exclusă. În acest caz, poți să beneficiezi de simulări de costuri, foarte rapide, prin intermediul site-urilor de profil. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *