Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Martie e luna despre importanța naturii și animalelor, la JimJam

„Taina și Gardienii Amazonului”, „Familia Vulpe-Bursuc” și „Pădurarul Leo și Animalele sălbatice” sunt serialele de desene animate alese special pentru a împărtăși cu cei mici lecții despre protecția mediului, informații despre animale și cum să ai grijă de ele, ce înseamnă să fii jucăuș și în același timp să respecți mediul înconjurător, plin de minuni nebănuite. Cele trei seriale sunt difuzate zilnic la JimJam, într-un bloc special, în intervalul orar 17:40 – 18.37.

La începutul acestui bloc special de seriale, cei mici nu vor dori să rateze „Taina și Gardienii Amazonului”. Așa cum ne dezvăluie și titlul, acțiunea din acest serial de animație se petrece în lumea misterioasă din jurul fluviului Amazon și spune povestea Tainei și a gardienilor Amazonului, care sar mereu în apărarea pădurii tropicale, atunci când aceasta și viețuitoarele ei au nevoie de ei.

Serialul, o producție braziliană, o are în centru pe Taina, o fetiță indigenă care explorează cu bucurie și fără frică pădurile tropicale din Amazon. Alături de prietenii ei, maimuțica Catu, regele vulturilor Pepe și ariciul Suri au parte de nenumărate aventuri împreună, în slujba vieții din sălbăticie.

Apoi e rândul serialului „Familia Vulpe-Bursuc”. Micii spectatori vor descoperi aventurile unei familii haioase și vor afla, episod după episod, cum reușesc membrii acesteia să rezolve probleme lucrând împreună.

Bursucul Edmond locuiește într-o vizuină alături de băieții lui gemeni, Woodsy și Scoutbadger, dar și sora lor mai mică, Berry. Atunci când Edmund se îndrăgostește de frumoasa vulpiță Margaret, el o invită pe aceasta, alături de fiica ei, Rosie, să împartă vizuina cu familia lui. Așa ia naștere familia „Vulpe-Bursuc”, plină de dragoste, fericire și zâmbete!

Apoi e timpul pentru un alt serial mega-îndrăgit, „Pădurarul Leo și Animalele sălbatice”.  Leo este un aventurier altruist cu o inimă de aur, căruia îi pasă nespus de animalele sălbatice și de locurile exotice în care locuiesc acestea. Cei mici li se pot alătura lui Leo și prietenilor săi în timp ce pleacă în aventuri interesante în întreaga lume, explorează locații exotice și învață fapte amuzante despre animale și natură.

Cu ajutorul cățelușului lui plin de loialitate, Hero, al surorii sale Katie, și cu sprijinul pădurarului adult Rocky, pe care Leo îl consideră cel mai tare pădurar din istorie, Leo este liber să spună „da!” oricărei aventuri îi iese în cale. El are oportunitatea de a salva animale aflate în pericol, de a căuta și (evident) de a găsi animale pierdute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *