Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Luna curiozității la JimJam

Serialele-vedetă ale lunii, care stârnesc curiozitatea celor mici, sunt „Ham-Ham, Piu și Dave”, „Bravo, Huckle!” și „Daisy și Ollie”. Episoadele sunt difuzate zilnic, de la 9:11 la 10:08, și după-amiaza de la 17:14 la 18:37.

„Ham-Ham, Piu și Dave” prezintă simpaticele aventuri ale câtorva animale adorabile. În fiecare episod, cei trei prieteni din titlul serialului – Ham-Ham, Piu și Dave, care sunt un câine, o pasăre și urs – sunt chemați de Hamsterul Pălăriuță pentru a merge în aventuri cu el pe tărâmuri fantastice. Acest minunat serial animat este construit ca un concurs de cultură generală de la TV. Hamsterul le pune mai multe întrebări în fiecare episod. Fiecare dintre cei trei prieteni răspunde la întrebări, dar numai unul dintre ei nimerește răspunsul în fiecare dintre episoade.

Apoi, cei mici sunt invitați să participe și ei la concurs! Pălăriuță îi întreabă pe copiii din public care dintre cele trei răspunsuri este cel corect. Printre subiectele abordate de acest serial se numără lucruri practice și folositoare precum: cum să avem grijă de păsări, cum să ne îmbunătățim memoria și cum să traversăm strada în siguranță.

După aceea urmează „Bravo, Huckle!”, serial construit în jurul Pisicii Huckle. Aceasta este  însoțită în nenumărate aventuri de sora acesteia, Twirly, bătăușul Berci și fratele său, dar și hipopotamul Hilda. Împreună, simpaticele animale îi ajută pe micii spectatori să învețe mai multe despre viață.

Personajele au parte de explorări ale misterelor din viața de zi cu zi din orașul Tesz-Vesz. Grupul de prieteni călătorește prin oraș cu ajutorul mașinii Măr și al mașinii Murătură, în căutarea unor noi puzzle-uri de rezolvat. Pisica Huckle și însoțitorii săi examinează dovezile și se folosesc de talentele lor naturale de detectivi pentru tot felul de situații, de la a găsi un papagal pierdut și a-l returna stăpânului său, la a afla de ce localnicii au vopsea proaspătă pe haine și la a vâna un monstru, printre multe alte aventuri.

Iar al treilea serial din acest bloc dedicat curiozității este „Daisy și Ollie”. Serialul îi încurajează pe cei mici să pună cât mai multe întrebări despre lumea din jur, în care se dezvoltă și cresc, mai ales pentru că cei mici așa ajung s-o înțeleagă mai bine

Fiecare episod al serialului are o întrebare pe post de titlu. De la „De ce avem umbre?”, la „De ce trebuie să mergem la culcare?”, până la „De ce dau câinii din coadă?”, întrebările și mai ales răspunsurile pe care le oferă serialul sunt cât se poate de variate. Filozofia creatorilor este că nu există întrebări „greșite”. Unele pot părea absurde, altele ridicole, inevitabile sau de importanță capitală, dar toate merită un răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *