Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Luna Curiozității la JimJam, cu un program special pentru cei mici

Luna Curiozității le propune copiilor care se distrează cu JimJam povești care să-i încurajeze să pună cât mai multe întrebări. Să fie deschiși și curioși în legătură cu lumea care-i înconjoară. Să-și depășească îndoielile și neîncrederea. Seriale precum „Ham-Ham, Piu și Dave”, „Bravo, Huckle” și „Bing” le lărgesc orizonturile celor mici și îi motivează să discute despre aceste subiecte cu prietenii și cu familia.

„Ham-Ham, Piu și Dave” este difuzat de JimJam în fiecare zi, de la orele 9:08 și 16:09. Acest serial este povestea a trei animale adorabile: câinele Ham-Ham, pasărea Piu și ursul Dave, chemați de Hamsterul Pălăriuță pentru a porni în aventuri pe tărâmuri fantastice. Serialul este construit ca un concurs de cultură generală produs pentru televiziune. Iar Hamsterul Pălăriuță este maestrul de ceremonii care le pune mai multe întrebări în fiecare episod. Toți cei trei prieteni răspund la întrebare, dar doar unul nimerește răspunsul.

Apoi, cei mici sunt invitați să participe și ei la concurs! Pălăriuță îi întreabă pe copiii din public care dintre cele trei răspunsuri este cel corect. Printre subiectele abordate de acest serial se numără lucruri practice și folositoare precum: cum să avem grijă de păsări, cum să ne îmbunătățim memoria și cum să traversăm strada în siguranță.

Următorul serial de pe listă este „Bravo, Huckle!” un serial tot despre un animal – o pisică, de această dată –, difuzat în fiecare zi de la 9:23 și 15:42. Pisica Huckle învață despre viață, alături de sora Twirly, bătăușul Berci și fratele său, hipopotamul Hilda, dar și micii telespectatori. Acest grup variat de personaje simpatice explorează mistere din viața de zi cu zi în orașul Tesz-Vesz. Grupul călătorește prin oraș cu ajutorul mașinii Măr și al mașinii Murătură și caută puzzle-uri de rezolvat.

Pisica Huckle examinează dovezile și face pe detectivul pentru a rezolva tot felul de mistere: cel al papagalului pierdut, al monstrului care trebuie urmărit și al vopselei proaspete pe hainele unor localnici din Tesz-Vesz.

Al treilea serial care strălucește în Luna Creativității este „Bing”, difuzat zilnic de la 9:52 și 13:00. Bing este un iepuraș în vârstă de trei ani care adoră să exploreze, să se dea în leagăn, să admire artificiile și să se joace cu blocuri de lemn. Bing este în grija iepurașului Flop și are aventuri alături de verișoara lui, Coco (10 ani), elefănțica Sula (4 ani) care este și cea mai bună prietenă a lui Bing, dar și Pando (2 ani), un ursuleț panda.

Alături de aceste personaje magice, micii telespectatori pot învăța moduri diferite, dar blânde, de a se uita la lumea din jurul lor. Serialul surprinde energia fantastică, haosul și entuziasmul care se manifestă atunci când ești o ființă cu mare poftă de a învăța cât mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *