Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Iti doresti o rochie de mireasa din dantela? Iata ce ar trebui sa stii despre acest material!

​De ce ar trebui sa optezi pentru o rochie de mireasa din dantela?

Avand in vedere ca pe piata exista atat de multe materiale diferite pentru croirea de rochii de mireasa, de ce ar trebui sa optezi pentru dantela? Citeste randurile urmatoare pentru a afla principalele motive!

Dantela este atemporala.

De secole, dantela este folosita pentru a crea rochii de mireasa si continua sa fie o tesatura preferata multor mirese din zilele noastre. In timp ce diferite tipuri de dantela pot castiga popularitate pe masura ce tendintele se schimba, acest material va fi purtat de mirese si in anii urmatori.

Dantela este un material ce reflecta lux, maretie si somptuozitate.

Dantela, in special cea lucrata manual, este potrivita pentru regalitate! Exista un motiv pentru care Regina Victoria a purtat o rochie de mireasa din dantela Honiton in anul 1840, iar Kate Middleton a purtat o rochie de mireasa cu corset si fusta din dantela pentru nunta ei cu Printul William secole mai tarziu, in 2011.

Dantela adauga textura.

Daca esti in cautarea unei rochii de mireasa spectaculoase, dantela este materialul cel mai potrivit pentru tine. Aplicatiile de dantela in straturi pot fi folosite chiar si peste testaturi precum satinul sau tulul, oferind un plus de detalii. Pentru ceva mai grandios, poti opta pentru o dantela cu fire metalice sau margele.

​Caracteristicile dantelei

Frumusetea aceste tesaturi este ca poate fi gasita in mai multe tipuri, fiecare avand propriile sale caracteristici speciale.

  • Dantela poate fi realizata dintr-o varietate de fibre, de la bumbac la poliester, la matase si chiar in;
  • Dantela delicata are cusaturi mai mici si fire mai fine. Dantela franceza are adesea “gene” de-a lungul marginii si este de regula folosita pentru a taia decolteul sau tivul;
  • Dantela tinde sa fie delicata si poate fi usor deteriorata. Ai grija cand iti alegi bijuteriile pentru a nu alege ceva care se poate prinde de dantela si sa traga firele;
  • Dantela nu se sifoneaza prea usor, ceea ce o face ideala pentru o rochie de mireasa menita sa fie purtata toata noaptea;
  • Dantela poate fi vintage sau moderna, in functie de model si de modul in care este realizata. Dantela facuta manual necesita mult timp si munca si este folosita de regula doar pentru detalii mai mici ale rochiei, in timp ce dantela facuta la masina este produsa mult mai rapid, ceea ce o face ideala pentru suprafetele mai mari sau chiar pentru o rochie intreaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *