Cluj News

Stiri online din Cluj

Învățământul finladez și beneficiile asupra educației

Sistemul de învățământ al Finlandei este considerat unul dintre cele mai bune din lume, iar alte națiuni se străduiesc să imite structura să de profesori bine plătiți, mult timp de recreere și mai puțin accent pe teme și teste. Sistemul de învățământ superior al țării oferă, de asemenea, un exemplu, mai ales că Finlanda este una dintre puținele națiuni rămase în lume în care proprii cetățeni primesc învățământul superior complet gratuit (studenții străini trebuie să plătească în continuare taxele de școlarizare, dar sunt semnificativ mai mici decât cei plătiți în alte țări). Pavilionul finlandez de la Bienala de arhitectură de la Veneția din acest an i-a adus omagiu printr-o expoziție în clădirile bibliotecii publice din Finlanda și rolul lor în educație. Astăzi școala Româno Finlandeză este în România pentru ține și copilul tău.

O parte a culturii finlandeze

Educația este o parte puternică a culturii finlandeze de la preșcolar până la maturitate. Copiii din Finlanda nu încep educația formală până la vârstă de șapte ani, dar încă încep educația timpurie prin „școli de pădure” și jocuri în aer liber. Învățământul primar și secundar nu sunt la fel de stricte că și în alte țări, dar obținerea unei educații timpurii bune este în continuare privită ca un pas important.

Mulți adulți din Finlanda își continuă, de asemenea, educația pe tot parcursul vieții prin cursuri de seară sau excursii regulate la biblioteca (Finlanda are o rată mai mare de utilizare a bibliotecii decât orice altă țară). La fel cum accesul gratuit la informații în biblioteci este o parte integrantă a culturii finlandeze, la fel și dezvoltarea cunoașterii prin învățământul superior gratuit.

Astăzi, la fel cum oamenii de orice mediu, clasa socială și nivel de venit pot obține acces egal la informații la biblioteci, ei pot face același lucru și la universități. Acest lucru elimina o barieră cu care se confruntă multe alte țări în care oamenii din medii de clasa muncitoare cresc, știind că nu vor putea merge la universitate sau se vor angaja într-un loc bine plătit, care necesită o educație universitară. Învățământul superior gratuit este deosebit de important în Finlanda, deoarece există mai multe locuri de muncă, cum ar fi predarea sau jurnalismul, care necesită o diplomă de master la nivel de începător.

Iubirea de a învăța

Acest acces gratuit la educație înseamnă că studenții din Finlanda pot participa la universitate nu doar pentru a avansa în carieră, ci și pentru motivul că universitățile există în primul rând – învățând de dragul învățării. În timp ce acumulează abilități importante de viață, studenții pot citi, de asemenea, o serie de subiecte la biblioteca universității sau pot lua cursuri selective pentru orice, de la politică la cultură pop, pentru a obține o înțelegere mai profundă a lumii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *