Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Inovatia incepe cu becuri LED de la Electric Concept

Becuri LED nu doar la noile gadgeturi

becuri led

Noile becuri LED sunt surse de lumină mici sau cipuri subțiri care sunt aprinse de mișcarea electronilor dintr-un material semiconductor.

Astăzi, cercetările în domeniul iluminatului fac din aceste becuri LED soluția viitorului, cea mai economică sursă de lumină. Noile becuri LED luminează o gamă largă de dispozitive și indicatoare electronice, inclusiv butoane de lift, indicatoare de ieșire, afișaje pentru telefoane mobile sau smartphone, televizoare, computere, tablete, indicatoare de afaceri, ecrane video cu mișcare completă în arene sportive, echipamente de microchirurgie, puncte de trecere și semnale de pistă la aeroporturi. Acum, au ajuns la aplicații de iluminat general precum parcări, autostrăzi, iluminat specific, iluminat general etc.

Pe măsură ce piața de profil a crescut, culorile acestor becuri LED s-au diversificat – galben, verde, albastru – și emit, de asemenea, lumină mai strălucitoare.

Se știe că iluminarea ineficientă epuizează resursele prețioase ale planetei noastre, iar emisiile afectează calitatea aerului pe care îl respirăm. Dar este, de asemenea, important să înțelegem efectele luminii artificiale asupra somnului și a altor procese naturale care ne afectează adesea calitatea vieții. Iluminatul public și casnic a devenit o sursă de poluare a mediului. Prin eliminarea treptată a becului incandescent al lui Edison, care, deși a revoluționat lumea, era pe cale să fie scos în afara legii din cauza eficienței sale dezastruoase (sub 7%), noua tehnologie cu adevărat verde a fost sistemul de iluminare cu becuri LED.

Becurile produc lumină printr-un filament, LED-urile nu

Când este alimentat, filamentul devine o lampă incandescentă, producând căldură și producând lumină. LED-urile produc lumină printr-un „proces la rece”, în care atunci când curent electric este aplicat unui semiconductor (de obicei galiu, arsen sau fosfor), ele sunt stimulate de mișcarea electronilor, producând fotoni care sunt percepuți de ochiul uman ca lumină. Becurile LED au multe avantaje distincte față de alte tipuri de becuri.

Becurile cu LED sunt potrivite în special pentru dispozitivele mobile de iluminat. Pe de alta parte, becurile LED au si diverse intrebuintari in electronica, cele mai noi gadgeturi folosesc ecrane de iluminat cu LED.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *