Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Influenta sportului in lumea modei

Articolele sport isi au locul intr-o anumita masura, mai mica sau mai mare, nu doar in sala de sport sau pe terenul de atletism, ci si in viata noastra de zi cu zi. Adesea, un anumit stil de imbracaminte sportiva poate sa isi aiba originile in lumea sportului iar noi sa il gasim in magazinele de imbracaminte preferate, sau purtate de catre un fotomodel pe coperta unei reviste. Daca analizam stilurile de imbracaminte la persoanele din jurul nostru, vom constata ca incaltamintea sau imbracamintea care au fost initial create pentru industria sportiva au fost transformate in piese de rezistenta ale tinutelor zilnice.

Influente populare

Tenisul

Tenisul a fost printre primele sporturi, daca nu chiar primul, care a integrat articolele sportive in moda. Acest trend a fost pornit de catre doua tenismene,  Jane Regny si Suzanne Lenglen, care au facut trecerea in lumea modei cu diferite  modele de articole sportive ce puteau fi purtate in fiecare zi. Imbinarea dintre stil si confort a facut din aceste creatii vestimentare sa fie un succes, initial printre cei instariti, iar apoi printre studenti si tineri. In ziua de astazi, fustele de tenis sunt printre cele mai purtate articole de imbracaminte de catre celebritati, tenisul fiind in topul celor mai populare sporturi ce a influentat lumea modei.

Golful

Golful a pornit un trend vestimentar in randul copiilor instariti, trend care s-a raspandit in randul populatiei, culorile pastelate si tricourile polo fiind extrem de populare. Un alt trend l-a oferit vesta de casmir purtata peste o bluza sau camasa cu maneca scurta, ce a fost preluat initial de catre aristocrati. 

Adidasii

Fiind esentiali in majoritatea sporturilor, de la tenis la baschet si fotbal, nu e de mirare ca acestia au fost recunoscuti inclusiv de catre marile case de moda ca fiind parte esentiala din garderoba. Fiind extrem de confortabili, sunt purtati de la copii la adulti, indiferent de nivelul de celebritate, si au facut parte inclusiv in prezentari de moda.

Colantii

Folositi initial pentru protectie suplimentara in vremea rece, si-au facut aparitia mai tarziu datorita comoditatii si libertatii de miscare, in studiourile de yoga. Odata cu aparitia diferitelor materiale, colantii au fost preluati de o multime de alte sporturi si si-au facut aparitia in moda de zi cu zi, fiind purtati in ziua de astazi la sala, acasa, sau pe strada.

Treningul

Un maestru al artelor martiale, Bruce Lee, este considerat principalul responsabil pentru aducerea in prim plan a treningului prin anii 1970. Aparitia acestui trend a fost facilitata in anii 1960, odata cu evolutia tesaturilor si aparitia pantalonilor scurti de atletism din nailon si jachetelor cu fermoar. Astfel, s-a inceput crearea de treninguri din bumbac si nailon folosindu-se aceleasi culori.

Sportul si moda devin din ce in ce mai conectate pe masura ce trece timpul, sportul avand un loc bine conturat, la ora actuala, in industria modei. Oamenii poarta acum articole sportive in moda de zi cu zi, colanti purtati cu tocuri, adidasi asortati la rochii, tricouri la job, astfel ca industria globala se focalizeaza din ce in ce mai mult pe un tip diferit de client, si anume cel care pune accent pe un stil de viata mai modern si mai confortabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *