Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

În filmele lunii septembrie la Filmcafé, cuvântul cheie este „Lupta”

Filmcafé a programat filme din seria „Jocurile foamei”, dar și cel mai nou lungmetraj din longeviva serie „Kickboxer”, pentru prima lună de toamnă.

Vineri, 15 septembrie, de la ora 17:50, e timpul pentru o revoluție, cu „Jocurile foamei: Revolta – Partea I”, a treia producție din seria de succes la nivel global. După ce Katniss (Jennifer Lawrence) și alți câțiva câștigători au fost extrași din arena jocurilor și duși în Districtul 13 – de mult crezut distrus – revolta este pe cale să înceapă în cele 12 districte. Katniss primește propunerea de a fi fața revoluției și are sarcina de a-i inspira pe supușii din districte să se alăture revoltei, însă realizează că jocurile politice nu s-au încheiat încă.

Vinerea următoare, 22 septembrie, de la ora 17:45, seria se încheie exploziv cu al patrulea film, „Jocurile foamei: Revolta – Partea a II-a”. Revolta este în toi, iar rebelii vor să cucerească Capitoliul. O echipă formată din Katniss, Peeta și alte câteva persoane este aruncată în mijlocul acțiunii și trebuie să supraviețuiască în orașul transformat în cea mai mortală arenă. Cu Peeta (Hutcherson), într-o stare de spirit volatilă, și aliați care ascund părți întunecate, Katniss trebuie să învețe să aibă încredere în propriile instincte, pentru a salva întreaga lume de regimul politic opresiv.

Lui Jennifer Lawrence i se alătură în distribuție Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Julianne Moore, Elizabeth Banks, Stanley Tucci, regretatul Philip Seymour Hoffman și, desigur, Donald Sutherland în rolul maleficului Președinte Snow. Filmele din serie au încasat 2,97 miliarde de dolari la box office, în lumea întreagă, și au fost o inspirație pentru public.

Miercuri, 20 septembrie, de la ora 20:30, e timpul pentru un alt tip de luptă, cu „Kickboxer: Răzbunarea”, un film din seria lansată în 1989. Personajul principal, Kurt Sloane (interpretat aici de Alain Moussi), este un luptător care câștigă o luptă la Las Vegas și imediat după este sedat și transportat într-o închisoare din Bangkok. Acolo el este forțat să lupte cu un gigant înalt de peste 2 metri (interpretat de Hafþór Júlíus Björnsson, cunoscut ca „Muntele” Gregor Clegane din „Urzeala tronurilor”), pentru a-și recâștiga libertatea și 1 milion de dolari pe deasupra.

Din distribuția acestui film fac parte și Jean-Claude Van Damme, Christopher Lambert și Mike Tyson. Primul „Kickboxer”, din 1989, îl avea în rolul lui Kurt Sloane pe faimosul JCVD, iar personajul a fost „ucis” în al doilea film din serie. Astfel, acțiunea din „Kickboxer: Răzbunarea” are loc între primul și al doilea film din această serie, iar Jean-Claude, care de obicei nu joacă în continuările filmelor sale, interpretează aici un alt rol, Durand.

SS_D82-26107.dng

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *