Cluj News

Stiri online din Cluj

Iluminatul interior – 3 greșeli frecvente pe care este bine să le eviți

Lumina reprezintă un aspect esențial în viața tuturor. Indiferent că aceasta este naturală sau artificială, importanța acesteia în mediul în care trăim nu trebuie neglijată. Atunci când vorbim despre iluminatul interior ne lovim adesea de mici probleme. Pentru ca locuința să fie luminată corespunzător conform nevoilor și dorințelor noastre trebuie să-i acordăm multă atenție. În acest caz, este recomandat să eviți greșelile pe care le face majoritatea lumii. Înainte de luarea unor decizii fiind necesară o analiză temeinică a spațiului și a modului de plasare al corpurilor de iluminat.

Dimensiunea corpurilor de iluminat

De cele mai multe ori alegerea corpurilor de iluminat se face doar în funcție de designul acestora. Această metodă nu este deloc recomandată deoarece pentru menținerea unui echilibru, alegerea trebuie să aibă la bază mai multe criterii. Felul în care arată lustra este important, dar la fel de importante sunt și dimensiunile. Acestea se aproximează în funcție de spațiul de care dispui. În caz contrar, neglijarea acestui aspect poate duce la situații în care iluminatul din casă să te dezamăgească. Dacă corpul de iluminat este prea mare raportat la camera în care este amplasat, atunci va crea un efect de sufocare și îngrămădire a spațiului. Situația nu va fi mai bună nici cu o sursă de lumină prea mică. Aceasta va crea un dezechilibru în modul de amenajare al camerei și riști să nu fii mulțumit de alegerea făcută. De aceea este indicat să eviți pe cât posibil această greșeală și să iei în considerare toate aspectele. Intră pe Homelux.ro și analizează oferta.

Diversitatea luminilor

Luminile din interior necesită o atenție sporită pentru a amenaja spațiul așa cum ai visat. Deși reprezintă elemente individuale, acestea influențează atmosfera dintr-o încăpere în funcție de toate lucrurile din jur. Atât culoarea pereților, piesele de mobilier cât și elementele de decor contribuie la modul în care este dispusă lumina în încăperi. Astfel, este bine să eviți culorile foarte închise în anumite camere deoarece acestea vor absorbi multă lumină. Nuanțele mai deschise vor crea mereu impresia de spațialitate și luminozitate. În cazul adoptării unui stil minimalist, lumina trebuie să se reverse echilibrat în fiecare colțișor din casă. De asemenea, poți opta pentru obiecte de decor precum oglinzi care să o reflecte.

Scopul corpurilor de iluminat

Un alt lucru important la care trebuie să fii atent este scopul corpurilor tale de iluminat. Trebuie să știi exact de ceea ce ai nevoie în anumite încăperi. Spre exemplu în bucătărie, baie și birou vei avea nevoie de lumini de lucru. În aceste spații se desfășoară activități care necesită o atenție sporită, iar lumina este foarte importantă. Aceste corpuri de iluminat vor oferi focus asupra activităților și vei scăpa de grija faptului că ai putea face ceva greșit din cauza luminii insuficiente. De aceea trebuie să eviți să achiziționezi lumini doar pentru că ai nevoie. Este necesar să le identifici și scopul pentru fiecare cameră în parte.

Încearcă pe cât posibil să eviți aceste greșeli frecvente și să ții cont de toate aspectele care influențează iluminatul. Alegerea unor corpuri de iluminat potrivite și amplasarea corespunzătoare a acestora îți va oferi cantitatea de lumină dorită.

Sursa foto: Pexels.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *