Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Idei de afaceri – creșterea pisicilor de rasă

Interesul pentru animalele de companie a dus la apariția unui adevărat domeniu de afaceri. Clinicile veterinare, magazinele cu animale de companie, piețele de păsări de colivie sunt doar câteva exemple ce fac parte din această afacere globală cu animale de companie. În continuare, vă vom destăinui cum să începeți o afacere de creștere a pisicilor de rasă.

A adopta un pisoi de pe stradă sau a lua unul dintr-un adăpost este o idee benefică în sine. Dar tot mai mulți oameni sunt interesați de rase neobișnuite de animale de companie. Acestea sunt crescute în crescătorii specializate, dar prețurile nu sunt disponibile pentru toată lumea. Tot mai multe persoane caută pui ai animalelor de companie de rasă pură, pe site-uri, forumuri și magazine de profil.

Costuri și beneficii

Investiția minimă în creșterea pisicilor diferă de la o rasă la alta. Primul profit va trebui să aștepte o perioadă de timp, datorită particularităților reproducerii. Cu toate acestea, luând în considerare costul mediu al unui pisoi și numărul de pisoi născuți la o singură fătare, investiția poate fi recuperată într-un ciclu de doar câteva luni. În viitor, profitul dvs. va depinde de numărul de ‘părinți’ felini din activul proiectului dvs. și de numărul pisicuțelor vândute.

În etapa în care abia începeți să înțelegeți complexitățile acestei afaceri, înregistrarea nu este necesară. Înregistrarea ca și antreprenor individual este necesară numai atunci când vă configurați propria crescătorie și veți vinde anual un număr apreciabil de pisicuțe.

Selectarea locației

Creșterea pisicilor de rasă se remarcă prin capacitatea de a face această afacere acasă. Desigur, într-un apartament cu o cameră, pisoii nou-născuți vor provoca un anumit disconfort, dar prezența unei logii mari și spațioase, sau chiar mai bine – a unei case private – va înveseli viața oricărui crescător de pisici începător.

Creșterea pisicilor într-un apartament este, de asemenea, o opțiune minimalistă pentru această afacere. O abordare serioasă necesită amenajarea unei incinte speciale. Spațiul pentru pisici poate fi împărțit în compartimente separate, cu partiții speciale, dar partiția principală care separă oamenii de pisici va fi obligatorie. Este necesară o bună ventilație și încălzire.

Imediat după instalarea volierei, trebuie să cumpărați toate accesoriile necesare pentru amenajarea acesteia:

  • Litiera pisicilor. Dispozitivele dotate cu grătar sunt mai ușor de curățat.
  • Așternut pentru excremente de pisici. Cele pe bază de lemn absorb mai bine mirosul.
  • Jucării. Pisicilor le place să se joace cu obiecte mobile.
  • Suprafețe de zgâriat. Ascuțirea ghearelor este, de asemenea, distractivă pentru pisici.
  • Piepteni. Accesorii relevante pentru îngrijirea persanelor și a altor pisici de rasă cu părul lung.
  • Șampoane. Cumpărați detergentul în funcție de rasă, pentru a feri pisica de afecțiuni nedorite.

Puteți economisi bani la construcția independentă de jucării și la fabricarea în regim propriu a suprafețelor de zgâriere. Pentru pisici, este potrivită orice suprafață de lemn cu o margine de lemn tapițată cu țesătură moale, unde își pot ascuți ghearele. Este recomandat să cumpărați hrană și așternuturi în vrac.

Alegerea furnizorului

Înainte de a cumpăra o pisică, trebuie să analizați ce rase sunt în prezent mai populare, dar și accesibile pentru iubitorii de pisici. Există întotdeauna riscul de a cumpăra o rasă la modă dar prea scumpă și apoi de a nu găsi un cumpărător pentru puii acesteia.

Puteți avea grijă de afacerea cu pisici de rasă complet independent sau cu ajutorul membrilor familiei. Totuși, costurile necesare ar trebui să includă tariful vizitelor la medicul veterinar, ce includ de obicei vaccinări regulate, tratamentul afecțiunilor cronice și gestionarea urgențelor de sănătate.

Fotografiile și o descriere competentă a fiecărui pisoi de vânzare vor putea deveni o reclamă bună. În descriere, se obișnuiește să se indice genul, rasa, culoarea și greutatea, precum și caracteristicile părinților. Aceste reclame pot fi plasate pe site-uri de publicitate gratuite.

Creditare

Cu cât rasa de pisici pe care o alegeți să o creșteți este mai scumpă, cu atât veți avea nevoie de bani mai mulți pentru startul afacerii. Dar și profitul va fi mai mare. Așa că dacă nu vă ajung banii, nu trebuie decât să contactați o instituție financiară nebancară (IFN) și problema va fi rezolvată cu ajutorul unui credit online urgent.

Creșterea pisicilor pare doar o sarcină simplă și drăguță, dar în realitate acest proiect necesită o abordare serioasă, precum și familiarizarea cu toate nuanțele afacerii și cu pretențiile felinelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *